Datamaskinsøk

Med innstillingene for datamaskinsøk kan du tilpasse søkene som Norton Business Suite kjører på datamaskinen. Med datamaskinsøk kan du spesifisere forskjellige typer søk, for å oppdage og hindre virusinfeksjoner på datamaskinen. Søkene er Søk i komprimerte filer, Søk etter rootkits og stealth-elementer og Søk etter sporingskapsler. Du kan konfigurere følgende alternativer:

Alternativer for Datamaskinsøk

Alternativer

Beskrivelse

Råd

Søk i komprimerte filer

Gjennomsøker og reparerer filer inni komprimerte filer.

Som standard er alternativet Søk i komprimerte filer aktivert. Da søker Norton Business Suite etter og oppdager virus og andre sikkerhetsrisikoer i filer som ligger inni komprimerte filer. Når Norton Business Suite kjører et slikt søk, pakker den ut filer for å kunne se etter trusler i dem.

Norton Business Suite gjennomsøker og reparerer ikke passordbeskyttede komprimerte filer.

Det andre alternativet i denne delen kan kun konfigureres når du slår på alternativet Søk i komprimerte filer. Denne innstillingen omfatter:

• Fjern infiserte mapper

Når dette alternativet settes til Automatisk, sletter Norton Business Suite de infiserte komprimerte mappene på datamaskinen automatisk. Selv om bare én av filene i en komprimert mappe er infisert, sletter Norton Business Suite hele mappen og alt innhold.

Men hvis du setter dette alternativet til Spør meg, varsler Norton Business Suite deg når den oppdager en infisert komprimert mappe.

Du mottar mange komprimerte filer som er infisert gjennom e-postmeldinger eller gjennom nedlastinger fra Internett. La denne funksjonen være på for å garantere at Norton Business Suite kontrollerer de komprimerte filene som er infiserte.

Norton Business Suite opprettholder et høyere sikkerhetsnivå ved å gjennomsøke alle komprimerte filer automatisk.

Søk etter rootkits og stealth-elementer

Søker etter rootkits og andre sikkerhetsrisikoer som kan være skjult på datamaskinen.

Pass på at denne funksjonen alltid er slått på, for å hindre skjulte programmer i å påvirke operativsystemet på datamaskinen.

Søk på nettverksstasjoner

Søker gjennom nettverksstasjonene datamaskinen er koblet til. Norton Business Suite utfører Søk på nettverksstasjoner ved Fullstendig systemsøk. Hvis du deaktiverer dette alternativet, søker ikke Norton Business Suite gjennom nettverksstasjoner.

Du bør la denne funksjonen være aktivert hele tiden, slik at Norton Business Suite kan søke gjennom alle nettverksstasjonene.

Heuristisk beskyttelse

Søker gjennom datamaskinen for å beskytte mot ukjente sikkerhetstrusler.

Norton Business Suite bruker heuristisk teknologi for å kontrollere mistenkelige trekk ved en fil, og kategorisere den som infisert. Den sammenligner trekkene ved filen med en kjent, infisert fil. Hvis filen har nok mistenkelige trekk, identifiserer Norton Business Suite den som infisert med en trussel.

Du får følgende alternativer:

• Aggressiv

Med denne funksjonen kan du konfigurere Norton Business Suite til å utføre et grundig, heuristisk søk etter filer på datamaskinen. Denne innstillingen er veldig følsom, og kan føre til feilvurderinger. Denne innstillingen er meget følsom, og kan gi uriktige treff. Dette anbefales for avanserte brukere som alltid har datamaskinen koblet til Internett.

• Automatisk

Med denne funksjonen kan du få Norton Business Suite til å oppdage og fjerne filer identifisert som infiserte, automatisk. Denne konfigurasjonen er den anbefalte innstillingen.

• Av

Slår av heuristisk beskyttelse.

Denne funksjonen bør være på, slik at Norton Business Suite kan oppdage nye og ukjente virus proaktivt, ved å analysere kjørbare filers oppbygging, oppførsel og andre egenskaper.

Søk etter sporingsinformasjonskapsler

Søker etter de små filene som programmer kan plassere på datamaskinen for å spore aktivitetene dine.

Sporingsinformasjonskapslene kan rapportere denne informasjonen til en tredjepart. Du kan angi hvordan du vil at Norton Business Suite skal reagere på sporingskapsler.

Velg mellom følgende alternativer:

• Fjern

Fjerner sporingskapsler automatisk.

Norton Business Suite isolerer ikke sporingskapsler. Hvis du velger å fjerne sporingskapsler, kan du ikke gjenopprette dem fra isolasjon.

• Ignorer

Ignorerer oppdagede sporingskapsler automatisk.

• Spør meg

Gir deg mest mulig kontroll, ved å varsle deg når sporingsinformasjonskapsler registreres.

Du kan velge å fjerne eller ignorere sporingsinformasjonskapsler.

Fullstendig systemsøk

Brukes til å planlegge et Fullstendig systemsøk på datamaskinen.

Norton Business Suite kjører et fullstendig systemsøk mens datamaskinen er inaktiv. Etter at søket er fullført, kan du se sammendraget av søkeresultatene og utføre nødvendige tiltak når du bruker datamaskinen igjen.

Du kan bruke alternativet Konfigurer til å planlegge det fullstendige systemsøket.

Om innstillinger for søk og risikoer

Om Norton Business Suite-søk

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v15462912_N360_Business_CC_2014_no_no
Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Sist endret: 29/07/2013