Kunngjøring om avvikling av støtte for Norton-beskyttelse på Windows XP og Windows Vista

Hvorfor avvikles Norton-beskyttelse på Windows XP og Vista?

Microsoft avviklet støtte for Windows XP i 2014 og Windows Vista i 2017.

Produktene og tjenestene fra NortonLifeLock fortsatte å beskytte datamaskiner som bruker disse operativsystemene, langt etter datoene for avvikling av støtte fra Microsoft. Men for å fortsette å tilby best mulig sikkerhet for moderne Windows-operativsystemer kan vi ikke lenger støtte disse operativsystemene.

Hvordan finner jeg Windows-versjonen på datamaskinen min?

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

winver

Vinduet Om Windows åpnes og viser den gjeldende versjonen av Microsoft Windows, samt informasjon om gjeldende build-versjon og oppdateringspakke, hvis aktuelt.

Når avvikles Norton-beskyttelsen?

Norton-beskyttelsen slutter å støtte Windows XP og Vista i begynnelsen av 2021. Vi vil snart offentliggjøre en nøyaktig dato for avvikling av støtte. Norton-beskyttelsen vil fortsette å fungere normalt frem til denne datoen. Etter datoen for avvikling av støtte vil datamaskiner som kjører ikke-støttede operativsystemer, ikke lenger motta produkt-, service- og beskyttelsesoppdateringer og virusdefinisjoner.

Hva gjør jeg hvis jeg fremdeles bruker Windows XP eller Vista?

For at datamaskinen din skal motta Norton-beskyttelse etter avvikling av støtte i begynnelsen av 2021, kan du oppdatere datamaskinens operativsystem til Windows 10. Mens Windows 7-datamaskiner fremdeles støttes av Nortons beskyttelsesprogramvare, anbefaler vi ikke at du oppgraderer XP- eller Vista-systemer til Windows 7 da Microsoft avviklet støtte for Windows 7 i januar 2020.

Kan jeg overføre NortonLifeLock-abonnementet etter at jeg har migret til en støttet versjon av Windows?

Når du har migrert til den gjeldende versjonen av Windows, må du installere Norton-beskyttelsen på nytt. Gå til Min Norton for å laste ned og installere beskyttelsen på nytt.

Hvis du bestemmer deg for å avhende den gamle datamaskinen din, kan du overføre Norton-beskyttelsen til den nye maskinen din. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Overføre Norton-beskyttelsen fra én enhet til en annen.

Avhengig av abonnementet kan du også laste ned Norton-beskyttelsen på andre Mac-, Android- eller iOS-enheter.

Hva om jeg ikke kan oppgradere til en støttet versjon av Windows?

Norton-beskyttelsen vil fortsette å fungere normalt til begynnelsen av 2021. Hvis du ikke kan oppgradere til en støttet versjon av Windows før den tid, kan du fortsette å bruke NortonLifeLock-abonnementet på de andre støttede enhetene dine.

Hvis du ikke bruker abonnementet på noen av enhetene dine, kan du kontakte Kundeservice og -støtte for å se om du kvalifiserer for refusjon.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v136450289
Operativsystem: Windows
Sist endret: 21/08/2020