Melding: «Tilkoblingsfeil: Secure VPN kan ikke koble til. Prøv på nytt senere.»

Dette problemet kan oppstå hvis Norton Secure VPN ikke kan opprette en tilkobling til VPN-serveren. Kontroller at enheten er tilkoblet Internett.

Avinstaller WAN-miniportdriverne, installer dem på nytt, og tilbakestill deretter innstillingene for nettverksadaptere for å løse dette problemet. Hvis problemet fortsetter, må du avinstallere og installere Norton på nytt.

TRINN 1

Avinstallere og installere WAN-miniportdrivere på nytt

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

devmgmt.msc

3. I vinduet Enhetsadministrator dobbeltklikker du på Nettverksadaptere for å utvide det.

4. Dobbeltklikk på WAN-miniportdrivere (IKEv2) under Nettverksadaptere for å åpne driveregenskaper.

Hvis du ikke finner WAN-miniportdrivere (IKEv2) under Nettverksadapter fra den øverste menylinjen, klikker du på Vis > Vis skjulte enheter.

5. På fanen Driver klikker du på Avinstaller eller Avinstaller enhet.

6. Følg instruksjonene på skjermen.

7. Gjenta linje 4 til 6 for å fjerne følgende drivere:

• WAN-miniportdrivere (IP)

• WAN-miniportdrivere (IPv6)

Følg instruksjonene på skjermen og fjern WAN-miniportdriverne og TAP-driverne.

8. I vinduet Enhetsbehandling går du til den øverste verktøylinjen og klikker på Handling. Deretter klikker du på Søk etter maskinvareendringer.

9. Følg instruksjonene på skjermen for å installere WAN-miniportdrivere.

Når du har fullført installasjonen av enhetsdriveren, kan du starte Norton og slå på Secure VPN. Hvis problemet vedvarer, går du til trinn 2.

TRINN 2

Tilbakestill nettverksadapteren og TCP/IP-stakken

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

cmd

3. Skriv følgende tekst i ledetekstvinduet, og trykk deretter på Enter :

netsh winsock reset

Når tilbakestillingen til Winsock er fullført, vises meldingen «Tilbakestilling av Winsock fullført» i vinduet Ledetekst.

4. Skriv følgende tekst i ledetekstvinduet, og trykk deretter på Enter :

netsh int ipv4 reset

Hvis du bruker IPV6, skriver du inn følgende kommando og trykker på Enter :

netsh int ipv6 reset

5. Avslutt alle programmer og start datamaskinen på nytt.

TRINN 3

Kontroller rotsertifikatet til Secure VPN

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

certlm.msc

3. Utvid mappen Personlig og klikk deretter på Sertifikater.

4. I høyre rute, under Utstedt av -kategorien, ser du etter SurfEasy -oppføringer.

Kontroller at «SurfEasy-sertifikater» er installert i maskinens sertifikatlager. (personlige sertifikater, klarerte rotsertifikater og mellomliggende sertifikater)

5. Hvis du ser flere SurfEasy-oppføringer, sletter du de gamle sertifikatene.

Gjør følgende for å finne installasjonsdatoen for Norton:

• Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

• Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

appwiz.cpl

• Finn Norton 360 eller Norton Secure VPN i listen over installerte programmer og sjekk installasjonsdatoen under Installert.

• Sammenlign installasjonsdatoen for Norton med utløpsdatoen for SurfEasy-sertifikater og slett eventuelle duplikater.

6. Lukk vinduet Sertifikatbehandling.

7. Start Norton og slå på Secure VPN.