Norton-beskyttelse for Windows 7 når Microsoft avslutter støtten

Microsoft har formelt kunngjort at de avvikler støtten for Windows 7 14. januar 2020. Norton-produkter fortsetter å støtte Windows 7 i overskuelig fremtid.

Hvis du bruker Windows 7, mottar ikke lenger Nortons klientsikkerhetsprogrammer de nye programvareoppdateringene som kunder som bruker støttede versjoner av Windows (Windows 10, Windows 8 og Windows Service Pack 1).

Derimot mottar Nortons klientsikkerhetsprogrammer fortsatt de nyeste definisjonene for skadeprogrammer fra LiveUpdate, samt sårbarhetsoppdateringer og kompatibilitetsløsninger.

I tillegg til å kjøre de mest oppdaterte sikkerhetsproduktene er det en svært viktig del av datamaskinbeskyttelsen å sørge for at de er oppdatert med de nyeste Service Packs og sikkerhetsoppdateringene for operativsystemet.

Siden Microsoft har kunngjort at de ikke lenger vil publisere oppdateringer for Windows 7, kan disse datamaskinene bli mål for nettkriminelle, spesielt hvis nye sårbarheter oppdages i operativsystemet. Avhengig av hvilke trusler som er involvert, kan Windows 7 bli utsatt for virus og risikoer som nyere Windows-versjoner ikke påvirkes av. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du oppgraderer Windows 7-maskinen til et støttet operativsystem så snart som mulig.

Vanlige spørsmål

1. Blir Windows 7 mindre trygt når Microsoft avvikler støtten 14. januar 2020?

Microsoft har uttalt følgende: «Hvis du fortsetter å bruke Windows 7 når kundestøtten er avviklet, vil datamaskinen fremdeles fungere, men den vil være mer utsatt for sikkerhetsrisikoer og virus.»* Grunnen er at Microsoft ikke lenger tilbyr teknisk støtte for brukere av Windows 7. Microsoft slutter å produsere OS-oppdateringer som kreves for å eliminere eventuelle sårbarheter som oppdages i Windows 7. Her finner du Microsofts kunngjøring om avvikling av støtte for Windows 7.

2. Anbefaler Symantec å oppdatere til et annet operativsystem?

Ja. Hvis du har en Windows 7-maskin, anbefaler vi på det sterkeste at du oppgraderer til et mer moderne og støttet operativsystem så snart som mulig.

3. Har Symantec noen anbefalinger dersom jeg fortsetter å bruke Windows 7?

Hvis du velger å fortsette å bruke Windows 7, anbefaler vi en kombinasjon av bestepraksiser:

• Forsikre deg om at Windows 7-systemet er oppdatert med de nyeste oppdateringene fra Microsoft som er tilgjengelige før 14. januar 2020.

• Migrer til programmer som støttes med sikkerhetsoppdateringer og andre oppdateringer i Windows 7.

• Påse at sikkerhetsprogramvaren er oppdatert og støttes av sikkerhetsleverandøren, i Windows 7.

4. Jeg kjører den nyeste versjonen av Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 eller Norton Security. Vil jeg fremdeles motta produktoppdateringer og virusdefinisjoner i Windows 7?

Da disse vanlige spørsmålene ble utarbeidet, var den nyeste hovedversjonen av disse løsningene versjon 22.x. For øyeblikket støtter vi disse løsningene med programvareoppdateringer og virusdefinisjoner for alle støttede versjoner av Microsoft Windows (inkludert Windows 7 SP1).

5. Jeg kjører en eldre versjonen av Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 eller Norton Security. Vil jeg fremdeles motta programvareoppdateringer og virusdefinisjoner i Windows 7?

Norton-produkter som er eldre enn versjon 22.x, blir fortsatt støttet basert på følgende retningslinjer:

• Vi fortsetter å levere virusdefinisjonsoppdateringer i tre år etter utgivelsen av hver hovedprogramvareversjon.

• Hvis du mottar virusdefinisjonsoppdateringer for tidligere versjoner, vil du fortsette å motta definisjonssettene som er kompatible på alle Windows-plattformer som Norton-produktet støtter.

• Hvis du trenger brukerstøtte for en eldre versjon, må du eventuelt oppdatere til den nyeste versjonen av produktet i løpet av støtteprosessen.

6. Støtter NortonLifeLock fortsatt Windows 7 i den neste hovedutgivelsen av Nortons sikkerhetsløsninger?

Målet vårt er å levere den optimale beskyttelsen for det største utvalget av operativsystemer som brukes av kundene våre. Avhengig av sikkerhetsetterspørselen og utviklingen er det mulig at fremtidige versjoner av Nortons sikkerhetsløsninger ikke lenger støtter avviklede operativsystemer. Vi inkluderer alltid eksplisitte systemkrav i dokumentasjonen for hver programvareoppdatering vi utgir.

7. Hva skjer med Norton-klientsikkerhet hvis jeg oppgraderer fra Windows 7 til Windows 10?

Norton klientsikkerhet migreres når du oppdaterer operativsystemet ditt fra Windows 7 til Windows 10 ved å bruke den anbefalte flyten fra Microsoft. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Laste ned Windows 10.

NortonLifeLock kan ikke holdes ansvarlig for påliteligheten til eventuelle data, meninger, råd eller uttalelser nettstedene til tredjeparter. NortonLifeLock tilbyr disse koblingene som en bekvemmelighet. Koblingene er inkludert, men det betyr ikke at Symantec støtter, anbefaler eller på annen måte påtar seg ansvar for innholdet på disse nettstedene.

* https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v133925318
Operativsystem: Windows
Sist endret: 03/02/2020