Beskyttelse mot Petya-ransomware?

Hva er Petya-ransomware?

Petya har eksistert siden 2016. Det skiller seg fra typisk ransomware ved at det ikke bare krypterer filer, men også overskriver og krypterer hovedoppstartssektoren (MBR). I dette siste angrepet vises en løsepengemelding som ber deg om å betale $ 300 i bitcoins for å gjenopprette filene dine, på infiserte datamaskiner. Du får mer informasjon ved å lese artikkelen Utbrudd av Petya-ransomware.

Er jeg beskyttet mot denne trusselen?

Symantec- og Norton-brukere er beskyttet mot Petya-ransomware. Kjør LiveUpdate for å sikre at du har de nyeste virusdefinisjonene, og kjør deretter et fullstendig systemsøk.

TRINN 1

Kjør LiveUpdate

1. Start Norton.

2. Klikk på Sikkerhet i hovedvinduet, og så LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er fullført, klikker du på OK.

4. Kjør LiveUpdate helt til du ser meldingen "Norton-produktet har de nyeste beskyttelsesoppdateringene."

5. Avslutt alle programmer og start datamaskinen på nytt.

TRINN 2

Kjør et fullstendig systemsøk

1. Start Norton.

2. Klikk på Sikkerhet og deretter på Søk i hovedvinduet.

3. Klikk på Fullstendig systemsøk i vinduet Søk, og klikk deretter på .

4. Klikk på Avslutt når søket er ferdig.