Fjern falske popup-meldinger og meldinger knyttet til teknisk støtte-svindel, som advarer deg om at datamaskinen er infisert

Hva er falske popup-meldinger og teknisk støtte-svindel?

Falske popup-meldinger og teknisk støtte-svindel er en form for Internett-svindel som blir stadig mer vanlig på nettet. Svindelen implementerer teknologi for sosiale nettverk og frykttaktikk for å få offeret til å bite på agnet. Enkelte bedragerske selskaper bruker falske popup-meldinger som påstår at datamaskinen er infisert med virus. Disse popup-meldingene ligner på Nortons virussøkvarsler eller andre typer legitime sikkerhetsadvarsler.

Disse svindelforsøkene kan implementeres på mange forskjellige måter. Hvis du vil vite mer om slike svindelforsøk, kan du lese Teknisk støtte-svindel og hvordan du unngår dem.

Hvorfor får jeg slike falske popup-meldinger?

Hovedmotivet bak disse falske popup-meldingene og svindelforsøkene er å presse offeret for penger, samt installere skadeprogrammer som for eksempel tasteloggere eller trojanske hester gjennom bakdøren for å få tilgang til personopplysninger.

Hvordan kan jeg identifisere og unngå falske popup-meldinger og teknisk støtte-svindel?

• Sjekk meldingen grundig og se etter klare tegn på svindel som for eksempel stavefeil, uprofesjonelle bilder og dårlig grammatikk.

• Kjør et Internett-søk etter telefonnummeret som er oppført i popup-meldingen, for å kontrollere at det er ekte.

• Du vil aldri motta uoppfordrede anrop fra Norton brukerstøtte for å løse problemer med datamaskinen. Norton vil bare kontakte deg dersom du har bedt om hjelp.

Hvordan får jeg offisiell Norton brukerstøtte?

Offisiell Norton brukerstøtte er alltid gratis for abonnementer.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v122764455_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 12/09/2017