Fjerne WannaCry-ransomware fra datamaskinen

Dette er en trusseltype som kalles ransomware. Den viser varsler om at du må betale for å låse opp datamaskinen. Ransomware begrenser tilgangen til datamaskinen, og krever at du betaler løsepenger til den som laget trusselen, for å få bruke datamaskinen. Trusselen ber brukeren om å sende penger i form av bit coins. For å fjerne denne trusselen må du laste ned Norton Bootable Recovery Tool og søke gjennom datamaskinen.

Filene som er kryptert av Wannacry-ransomware, vil fortsatt være kryptert. Norton-produkter dekrypterer ikke filer som er påvirket av slike trusler. Hvis du bruker en sikkerhetskopieringsløsning, kan du imidlertid erstatte filene med sikkerhetskopier du har lagret tidligere. Du kan også gjenopprette filene dine fra Norton Online Backup hvis du har konfigurert programmet til å sikkerhetskopiere filene dine.

TRINN 1

Laste ned Norton Bootable Recovery Tool

1. Last ned og installer Norton Bootable Recovery Tool på en datamaskin som ikke er infisert.

2. Klikk på Last ned.

3. Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og lagre ISO-filen med Norton Bootable Recovery Tool på datamaskinen din.

4. Opprett oppstartbare DVD- eller USB-gjenopprettingsmedier med den nedlastede ISO-filen.

TRINN 2

Kjøre et søk ved hjelp av Norton Bootable Recovery Tool

1. Sett inn gjenopprettingsmediene (Norton Bootabl Recovery Tool DVD eller USB-enhet) og slå deretter på eller start datamaskinen på nytt.

2. Du går til BIOS-modus ved å trykke på knappen som vises på skjermen rett etter at systemet starter på nytt.

3. Velg DVD-en eller USB-minnepinnen der du opprettet Norton Bootable Recovery Tool og trykk deretter på Enter

Hvis du bruker en maskin med UEFI aktivert, velger du gjenopprettingsmediet under alternativet Legacy Boot i stedet for UEFI Boot. Gjenopprettingsmediet er en DVD eller USB-stasjon som inneholder Norton Bootable Recovery-verktøyet.

4. Norton Bootable Recovery Tool starter automatisk etter nedtellingen.

Hvis oppstartsmenyen vises i Velkommen til NBRT -siden, velg Oppstart.

Hvis oppstart mislykkes, velg Oppstart (enkel video)

5. I rullegardinlisten Velg språk, velg ditt foretrukne språk og klikk på OK.

6. Les lisensavtalen og klikk deretter på Jeg samtykker.

7. Klikk på Start søk.

8. I vinduet Skanning fullført, kan du gjennom resultatene av skanningen.

Som standard har alle oppdagede trusler en valgt utbedringshandling Du kan også velge passende handling for hver av truslene.

Se over søkeresultatene nøye før du fjerner truslene fordi du ikke kan gjenopprette filene som vel er fjernet.

9. Klikk på Reparer.

10. I bekreftelsesvinduet, klikk på OK.

11. I utbedringsvinduet, klikk på Fortsett.

12. Gå til vinduet Start datamaskinen på nytt og klikk på Søk på nytt.

13. I vinduet Søk fullført kan du gå gjennom søkeresultatene og klikke på Reparer.

14. I bekreftelsesvinduet, klikk på OK.

15. I utbedringsvinduet, klikk på Fortsett.

16. Klikk på Start på nytt.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v122270824_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 12/09/2017