Beskyttelse mot WannaCry-ransomware?

Hva er WannaCry-ransomware?

WannaCry krypterer datafiler og ber brukere om å betale løsepenger på USD 300 i bitcoins. Virusets merknad advarer om at beløpet fordobles etter tre dager. Hvis betalingen ikke mottas innen sju dager, slettes de krypterte filene.

Er jeg beskyttet mot denne trusselen?

Symantec- og Norton-brukere er beskyttet mot WannaCry-ransomware. Kjør LiveUpdate for å sikre at du har de nyeste virusdefinisjonene.

Kjør LiveUpdate

1. Start Norton.

2. Klikk på Sikkerhet i hovedvinduet, og så LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er fullført, klikker du på OK.

4. Kjør LiveUpdate helt til du ser meldingen "Norton-produktet har de nyeste beskyttelsesoppdateringene."

5. Avslutt alle programmer og start datamaskinen på nytt.