Mulige årsaker til at Microsoft Defender kan rapportere trusler som ikke rapporteres av Norton

Det finnes noen grunner til at Microsoft Windows Defender finner visse trusler eller uønskede programmer som ikke Norton rapporterer.

• Microsoft Windows Defender kan rapportere at en fil allerede har blitt isolert av Norton. I første omgang kan dette virke farlig, men filene som er isolert av Norton utgjør ingen risiko for datamaskinen din. Truslene blir lagret i isolasjon i tilfelle en bruker trenger å gjøre om på det Norton har gjort, noe som sjelden skjer.

• Filen som Defender har påvist trenger ikke å være en ekte trussel selv om den ble rapportert som ekte av Microsoft. Disse filtypene kalles for falske positivt svar. En forklaring på at det blir et falskt positivt svar er at Microsoft Windows Defender kanskje ikke har nok informasjon om filen for å bestemme at den er sikker. Norton har en enorm omdømmesdatabase for filer og URL-adresser som er samlet inn fra millioner av datasystemer i hele verden. I 2015 fant Norton 430 millioner nye unike forekomster av skadeprogrammer. Les Norton Insight for å få mer informasjon.

Send inn den påviste filen til Microsoft.

• Norton har kanskje tillatt en fil som brukeren har bestemt seg for å installere, men som Microsoft ikke er enig i. Disse filtypene kalles for gray-ware eller potensielt uønskede programmer. Du kan kjøre et Norton Power Eraser-søk for å kontrollere at programmet virkelig er et potensielt uønsket program. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Kjøre et søk etter uønskede applikasjoner i Norton Power Eraser.

• Nortons sikkerhetsforskningssentre rundt omkring i verden leverer eksepsjonelle analyser av og beskyttelse mot IT-sikkerhetstrusler, inkludert skadevare, sikkerhetsrisikoer, sårbarheter og spam. Hvis du ønsker mer informasjon om de nyeste potensielt uønskede programmene som Norton beskytter deg mot, kan du gå inn på Symantec Security Response-nettstedet.

• Tusenvis av nye virus, trojanske hester og ormer lages hver dag. Det er mulig at Microsoft kan ha oppdaget en trussel som ikke Norton har klart å oppdage enda. Men husk at Norton har flere lag med beskyttelse. Det er mulig at Defender oppdager en trussel som ikke Norton har oppdaget enda (for eksempel under nedlasting), men allikevel vil Norton ta den før den begynner å skade datamaskinen din.

Hvis du støter på en fil som Microsoft Windows Defender klassifiserer som en trussel og Norton ikke gjør det, så kan du sende inn filen til Symantec Security Response. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Send inn en fil til Symantec Security Response.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v118593681_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 01/08/2017