Utnyttingsforhindring

Funksjonen Utnyttingsforhindring i Norton-produktet beskytter appene og filene som er utsatt for utnyttingsangrep. Nøkkelfunksjonene til Utnyttingsforhindring inkluderer:

• Beskytter mot nulldagsangrep

• Forhindrer at hackere kan utnytte datamaskinen din

Hva er et utnyttingsangrep?

Utnytting er en teknikk som hackere bruker for å utnytte sårbarheter i programmer du bruker for å utføre skadelige handlinger på datamaskinen din.

Typer utnytting:

• Ekstern utnytting: en ekstern utnytting kjører over et nettverk og kan utnytte sårbarheten uten å ha hatt tilgang til datamaskinen tidligere.

• Lokal utnytting: lokal utnytting krever tilgang til datamaskinen din på forhånd. Dette dreier seg ofte om å øke brukerkontoprivilegiene til hackerne.

Et utnyttingsangrep kan:

• gjøre datamaskinen tregere

• føre til uventede feil i appen

• gi hackere tilgang til din konfidensielle, personlige informasjon

Du bør holde appene dine oppdatert for å minimere risikoen for kjente utnyttingsangrep.

Hvordan sørger jeg for at skadelige apper blir blokkert?

Norton varsler deg når du kjører et program eller åpner en fil som er utsatt for utnyttingsangrep. Varslingsvinduet viser detaljert informasjon om den blokkerte angrepssignaturen.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v113665013_ns_retail_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 31/08/2017