Kompatibiliteten til Norton Power Eraser og datamaskiner med WIMBoot

Denne artikkelen gir mer informasjon om kompatibiliteten til Norton Power Eraser-verktøyet på datamaskiner med WIMBoot

Hva er WIMBoot?

• Windows Image Boot (WIMBoot) er en funksjon som er tilgjengelig i enkelte versjoner av Windows 8.1 og nyere. Den lar deg konfigurere en datamaskin på en spesiell måte, så den kjører direkte fra en komprimert Windows Image-fil (WIM-fil). WIMBoot kan redusere lagringsplassen brukt av Windows-filer betraktelig.

For å bruke WIMBoot må datamaskinen være konstruert med en WIMBoot-konfigurasjon, hvilket ble introdusert med datamaskiner laget for Windows 8.1 og Windows RT 8.1 med Windows 8.1-oppdatering. De mest vanlige datamaskinene som er konfigurert med WIMBoot er de med begrenset lagringsplass, slik som de med 32 GB eller mindre.

For å finne ut mer om WIMBoot, les artikkelen fra Microsoft.

Er Norton Power Eraser kompatibel med WIMBoot?

• Norton Power Eraser er ikke kompatibel med datamaskiner som kjører WIMBoot på grunn av følgende funksjonalitet i WIMBoot. I en tradisjonell Windows-installasjon (uten WIMBoot), vil systemfilene være opprettet på disken som diskrete filer. I en Windows-installasjon (med WIMBoot), vil systemfilene være opprettet som komprimerte filer (WIM-fil) på disken. Installasjonsprogrammet oppretter ett sett med pekefiler som omdirigerer brukeren til den komprimerte systemfilen. Siden systemfilene ikke er tilgjengelige som diskrete filer, er Norton Power Eraser ikke i stand til å skanne dem.

Hvordan vet jeg om WIMBoot er aktivert på datamaskinen?

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk på Enter.

diskmgmt.msc

Hvis Brukerkontokontroll-vinduet vises, klikker du på Fortsett.

3. I vinduet for Diskadministrasjon, på diskens 0-partisjon, vil Wim Boot vises hvis WimBoot er aktivert på datamaskinen.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v110082286_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 05/01/2017