Jeg mottok en melding om Ramnit Botnet Takedown

25. februar 2015, beslagla Interpol, med hjelp fra Symantec, Microsoft og flere andre industripartnere, servere og annen infrastruktur brukt av gruppen som står bak Ramnit botnet.

Er dette en legitim melding fra Norton?

Ja. Norton lar deg vite om en av måtene produktet vårt beskytter deg og hvordan selskapet er forpliktet til å hjelpe myndighetene med å stoppe skurkene.

Beskytter Norton mot denne trusselen?

Ja, følgende produkter inkluderer beskyttelse mot dette botnettet:

• Norton AntiVirus

• Norton Internet Security

• Norton 360

• Norton Security

• Norton Security med Backup

Norton oppdager følgende trusler:

• Antivirus:

• W32.Ramnit

• W32.Ramnit.B

• W32.Ramnit!inf

• W32.Ramnit.C!inf

• W32.Ramnit.D!inf

• W32.Ramnit!html

• Inntrengingsforhindring:

• System infisert: Ramnit Zbot Web Inject Activity

Norton-produkter gir beskyttelse mot denne trusselen. Hvis du har et sikkerhetsprodukt fra en tredjepart eller du mistenker at du har blitt infisert med dette robotnettverket, må du laste ned og kjøre W32.Ramnit Removal Tool.

Hva er Ramnit Botnet Takedown?

Under en politioperasjon ledet av Europol, med hjelp av Symantec, Microsoft, og flere andre indstripartnere, ble det i dag beslaglagt servere og annen infrastruktur som eies av nettkriminalitetsgruppen som står bak robonettverket Ramnit (oppdaget av Symantec som W32.Ramnit.B). Gruppen har vært i operasjon de siste fem årene, og har i løpet av denne tiden utviklet seg til en stor kriminell virksomhet, som har infisert mer enn 3,2 millioner datamaskiner totalt, og har bedratt et stort antall uskyldige offre. Håpet er at dagens operasjon vil være et betydelig slag mot ressursene og evnene til gruppen.

Hva er Ramnit Botnet?

Ramnit-trusselen har utviklet seg over tid, og er nå et mektig cyberkrimverktøy, som gir angriperne flere måter å kompromittere et offer på. Det kan overvåke nettøkter for å stjele bankinformasjon, stjele informasjonskapsler for å etterlikne offeret, ta filer fra offerets harddisk, og til og med gi en angriper ekstern tilgang til datamaskinen for å potensielt gjøre mer skade.

Mer informasjon

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v108970330_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Sist endret: 27/02/2015