Løse problemer med åpning av Norton for Mac

For å løse dette problemet lukker du alle åpne programmer og starter Mac på nytt.

Hvis problemet fortsetter når du starter Mac-en på nytt, må du avinstallere Norton ved hjelp av RemoveSymantecMacFiles-verktøyet og deretter installere det på nytt.

RemoveSymantecMacFiles fjerner alle mapper som er opprettet av installasjonsprogrammene for Norton, og alle filer i disse mappene, inkludert de du har opprettet selv.

TRINN 1

Kjøre verktøyet RemoveSymantecMacFiles

1. Last ned filen RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Klikk på Finder -ikonet i Dock for å åpne Finder.

3. I menylinjen klikker du på > Nedlastinger for å gå til Nedlastinger -mappen.

4. Gjør ett av følgende:

• Hvis du lastet ned filen med Safari-nettleseren, åpne RemoveSymantecMacFiles -mappen.

• Hvis du lastet ned filen med Mozilla Firefox- eller Google Chrome-nettlesere, dobbeltklikker du RemoveSymantecMacFiles.zip -filen for å utvide den, og åpner deretter RemoveSymantecMacFiles -mappen.

5. I mappen RemoveSymantecMacFiles kontrollklikker du på RemoveSymantecMacFiles.command -filen og klikker så på Åpne med > Terminal (standard).

Hvis du vil kjøre dette verktøyet på Mac-maskinen, må du være pålogget som administrator, og passordet kan ikke være tomt.

6. Hvis du ser en beskjed om at verktøyet kommer fra en uidentifisert utvikler, klikker du Åpne for å fortsette.

7. I vinduet Terminal skriver du inn administratorpassordet og trykker på tilbake.

Ingen tegn vil vises når du skriver inn passordet.

8. Hvis du vil fjerne alle Symantec-filer og -mapper, taster du 1.

Hvis du vil avslutte RemoveSymantecMacFiles uten å fjerne noen filer, taster du 2

9. Trykk på enter.

RemoveSymantecMacFiles fjerner alle Symantec-filene.

10. Når RemoveSymantecMacFiles-verktøyet er ferdig med å fjerne Symantec-filene, skriver du i Terminal -vinduet y, og trykker på enter for å starte Mac på nytt.

Før du trykker på enter, må du sørge for at du lagrer arbeidet ditt i andre åpne programmer.

TRINN 2

Installer Norton

1. Logg på Norton.

2. Hvis du ikke er logget på Norton allerede, vil du bli bedt om å logge på. Angi e-postadressen og passordet for Norton-kontoen, og klikk på Logg på.

3. I Installasjon av Norton -vinduet klikker du på Last ned Norton.

4. Klikk på Godta og last ned.

5. Klikk på OK for å lagre og åpne Setup.zip-filen.

6. Dobbeltklikk på Nortons installasjonsprogram når nedlastingen er ferdig.

7. Klikk på Godta og Installer for å starte installasjonen.

8. Hvis du ser en melding om å bli med i Norton fellesskapsovervåkning, klikker du på Delta.

Hvis du ikke vil bli med Norton fellesskapsovervåkning, klikker du på Kanskje senere. Hvis du vil vite mer, klikker du på Mer informasjon i meldingsvinduet.

9. Når du ser en melding, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på Installer hjelper.

Hvis du installerer det på macOS 10.13.x eller nyere, ser du eventuelt meldingen «Lasting av systemprogramvare ble blokkert ...» avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine. Klikk på Tillat for å fortsette. Hvis du har flere programmer som krever autentisering, på Mac-en, velger du Symantec og klikker på OK.

10. Fullfør installasjonen ved å følge instruksjonene på skjermen.

11. I vinduet Installasjon fullført klikker du på Start på nytt.

Du må starte datamaskinen på nytt for å fullføre installasjonen.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v105332768_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Mac OS X
Sist endret: 07/05/2018