Lær mer om teknisk støtte-svindel og hvordan du unngår dem

Enkelte selskaper utgir seg for å være leverandører av programvarestøtte, er ofte basert i USA og bruker utenlandske telefonsentre. De hevder at de tilbyr programvarestøtte på vegne av ledende teknologiselskaper for å få tilgang til og utnytte brukernes personopplysninger. De oppretter falske nettsteder, tilbyr gratis sikkerhetssøk og sender advarsler for å prøve å overbevise deg om at datamaskinen er infisert. De får ofte brukernes tillit ved å gi et feilaktig bilde av forholdet de har til anerkjente selskaper. Og de utnytter kundenes frykt for at datamaskinen deres skal bli infisert med virus og skadeprogrammer.

Typer teknisk støtte-svindel

• Her er noen vanlige scenarier for teknisk støtte-svindel:

• Annonsering / betalte søk / forvirrende søkeresultater

Bedragerske selskaper bruker ofte betalte søk for å annonsere sine støttetjenester. Hvis de mottar et anrop fra en Norton-kunde, hevder de at de er en legitim partner av Norton brukerstøtte, selv om de ikke er det. De tar seg betalt for tjenestene og kan stjele personopplysningene dine eller installere skadeprogrammer på datamaskinen.

• Cold-calling

Noen bedragerske selskaper ringer uoppfordret opp Norton-kunder og tilbyr hjelp med å fjerne virus, løse problemer med apper eller fornye produktabonnementer. Når de får din tillit, kan de be om å kjøre en ekstern økt på datamaskinen din, slik at de kan fjerne Norton-produktet og installere sine egne produkter. Noen av dem kan stjele personopplysningene dine mens de har tilgang til enheten.

• Popup-advarsler/annonser

Enkelte bedragerske selskaper bruker falske popup-meldinger som påstår at datamaskinen er infisert med virus. Disse popup-meldingene ligner på Nortons virussøkvarsler eller andre typer legitime sikkerhetsadvarsler.

• E-postsvindel

Noen bedragerske selskaper bruker skremselspropaganda som for eksempel nettfisking. De sender e-postmeldinger med advarsler om sårbarheter på datamaskinen din eller tilbud om å fornye et Norton-abonnement som snart utløper, for å opprettholde beskyttelsen.

Dette må du vite for å unngå å bli svindlet

1. Nortons offisielle brukerstøtte er kostnadsfri for abonnementer.

2. Du finner nettsiden til Norton brukerstøtte på https://support.norton.com.

3. Du vil aldri motta uoppfordrede anrop fra Nortons offisielle brukerstøtte for å løse problemer med datamaskinen mot betaling.

Norton kontakter deg bare dersom du har bedt om hjelp.

Dette må du gjøre hvis du har blitt utsatt for svindel

1. Kjør et søk med Norton Power Eraser for å kontrollere at datamaskinen din ikke er infisert. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Laste ned og kjøre Norton Power Eraser - et kostnadsfritt verktøy for fjerning virus og skadeprogrammer.

2. Du kan sende en klage til egnet myndighet.

3. Hvis du likevel har mistanke om at datamaskinen er infisert, kontakter du Norton brukerstøtte.

Mange Norton-brukere har delt sine opplevelser på vårt fellesskapsforum. Se innlegg som brukere har lagt ut om teknisk støtte-svindel på Norton-fellesskapet.

Video

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v105274822
Operativsystem: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Sist endret: 03/06/2019