Fjerne Genieo-virus eller trojansk hest på Mac

Genieo er en motor for innholdsanbefalinger som du kan ha installert ved et uhell når den maskerte seg selv som en nødvendig oppdatering av en utvidelse eller flash player uten din innblanding. Genieo endrer atferden til nettleserne dine til å tillate at tilpassede søk og målrettet annonsering presenteres på en hjemmeside, administrert via et nettleserutvidelse. Det sporer også hva du gjør og veileder dine søk og aktivitet til relevante kommersielle nettsteder og tilbud.

Hvis du har et Norton-produkt for Mac installert vil Genieo.app automatisk registreres som en trussel av Norton, og deretter fjernes fra din Mac. For å fjerne de skadelige utvidelsene og filene fra Genieo, følger du instruksjonene i artikkelen.

Fjerne Genieo fra en Mac

1. Klikk på Genieo-ikonet øverst i høyre hjørne på Apple-menylinjen, og velg deretter Avslutt.

2. Start Finder fra dokken.

3. Øverst i vinduet Finder skriver du inn launchd.conf og trykker på return.

4. For å endre søkekriterier og se etter Genieo-filer i systemfiler, klikker du på ikonet Legg til (+).

5. På verktøylinjen som vises under Søk: Denne maskinen, klikker du på Type og velger Annet fra rullegardinlisten.

6. I dialogboksen Velg en søkeattributt ruller du ned og merker av i boksen ved siden av Systemfiler, og deretter klikker du på OK.

7. Når søkekriteriene er angitt til Systemfiler, velger du er inkludert fra rullegardinmenyen.

Søkeresultatene modifiseres og systemfiler med nøkkelordet du søkte etter vises.

8. Velg launchd.conf fra søkeresultatene, og flytt dem til papirkurven.

Hvis du ikke finner «launchd.conf», må du ikke slette «.dylib»-filer i trinn 9. Følg instruksjonene nøye. Hvis du sletter filer som ikke skal slettes, kan det gjøre at datamaskinen fryser og at den kanskje ikke vil startes på nytt.

9. Klikk på på Apple-menylinjen, og velg Gå til mappe.

• /Applications/Genieo

• /Applications/InstallMac

• /Applications/Uninstall Genieo

• /Applications/Uninstall IM Completer.app

• ~/Library/Application Support/com.genieoinnovation.Installer/

• ~/Library/Application Support/Genieo/

• ~/Library/LaunchAgents/com.genieo.completer.download.plist

• ~/Library/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Library/LaunchAgents/com.genieoinnovation.macextension.plist

• /Library/LaunchAgents/com.genieo.engine.plist

• /Library/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Library/LaunchDaemons/com.genieoinnovation.macextension.client.plist

• /Library/PrivilegedHelperTools/com.genieoinnovation.macextension.client

• /usr/lib/libgenkit.dylib

• /usr/lib/libgenkitsa.dylib

• /usr/lib/libimckit.dylib

• /usr/lib/libimckitsa.dylib

Hvor «.app», «.plist» og «.dylib» er alle systemfiler for Genieo. Flytt alle de oppgitte filene til papirkurven og tøm den.

Du kan bli bedt om å angi brukernavn og passord for Admin-kontoen på Mac-en for å flytte disse systemfilene til papirkurven.

10. Start datamaskinen på nytt.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v103415336_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Mac OS X
Sist endret: 31/07/2017