Fjerne virus av typen FBI Moneypak/National Security Agency/Cyber Security fra Mac-en

Dette er en type trussel som kalles ransomware, som viser varsler om at du må betale for å låse opp datamaskinen. En ransomware på Mac OS X låser nettleseren og viser popup-meldingen «Nettleseren din er låst» og ber om å få utbetalt løsepenger.

Det er et enkelt JavaScript som har låst nettleseren. Programvaren ber brukeren om å sende penger via Moneypak eller uKash avhengig av lokasjon. Disse truslene prøver å lure deg til å sende penger ved å får deg til å tro at nettleseren ikke er tilgjengelig lenger.

Dersom du tvinger avslutning av programmet, vil samme ransomware-side komme tilbake neste gang du starter nettleseren på grunn av funksjonen «gjenopprett fra krasj» som laster URL-adressen du besøkte før nettleseren ble avsluttet.

Du kan gjenopprette nettleseren til standardinnstillingene og fjerne ransomwaren.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v102180323_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Mac OS X
Sist endret: 17/09/2017