Fjerne uønskede popup-vinduer eller omadresseringer på Mac

Mac OS X er sårbar for potensielt uønskede programmer eller annonseprogrammer og nettleserkaprere. Disse programtypene og verktøylinjene genererer nettrafikk og samler salgsleads for andre tvilsomme sider. De kan også vise annonser og sponsede koblinger i nettleseren din. Slike verktøylinjer kommer vanligvis sammen med gratisprogrammer du vanligvis laster ned og installerer. Disse pakkene inkluderer en lisensavtale som du må godta for å laste ned og installere programvaren. Avtalen gjelder for all programvaren i pakken, inkludert de uønskede verktøylinjene. Siden du samtykket i en lisensieringsavtale, vil ikke Norton registrere dem som skadelige selv om verktøylinjen oppfører seg mistenkelig.

Hvis din Mac er infisert med skadelig programvare, kan du oppleve noen av de følgende symptomene:

• Annonsebannere vises på nettstedene du besøker.

• Når du går til et nettsted blir du videresendt til et annet nettsted du ikke ville besøke.

• Nettleser-popups vises og anbefaler falske oppdateringer eller annen programvare.

• Andre uønskede annonseprogrammer kan være installert uten at du vet det.

Eksempler på uønskede programmer eller verktøylinjer er VSearch, Conduit, Genieo, GoPhoto, Jollywallet, Savekeep, MacShop, Yontoo, Shopper Helper Pro, Slick Savings, PallMall og Awesome Screenshot.

Annonseprogrammer installerer vanligvis en ny verktøylinje i nettleseren og endrer standard søkemotor til en tredjeparts søkemotor. Avhengig av nettleseren din kan du fjerne tilleggsprogrammene og tilbakestille nettleserinnstillingene slik at du fjerner de uønskede nettleserne og søkemotorene.

Bruke offentlig Wi-Fi?

Offentlig Wi-Fi finner man på steder som flyplasser, kafeer, kjøpesentre og restauranter, og gir deg gratis tilgang til Internett. Selv om offentlig Wi-Fi er praktisk, finnes det risiko med å bruke slike nettverk.

Hold din informasjon skjult fra nysgjerrige øyne med et virtuelt privat nettverk (VPN), som Norton WiFi Privacy.

Lær mer Se video