Slik kjører du gratisverktøyet Norton Power Eraser i sikkermodus

Norton Power Eraser er et gratisverktøy som lastes ned og kjøres for å fjerne trusler fra datamaskinen. Du kan kjøre verktøyet selv om du har et Symantec-produkt eller annet sikkerhetsprodukt. Hvis du ikke kan starte datamaskinen i normalmodus, kan du kjøre dette verktøyet i sikkermodus.

Det er enkelt å laste ned Norton Power Eraser. Verktøyet søker raskt gjennom datamaskinen på leting etter de mest aggressive datavirusene. Du trenger ikke å installere dette verktøyet.

Norton Power Eraser bruker aggressive metoder for å oppdage trusler, og det kan hende at det velger ut legitime programmer. Du bør se nøye gjennom søkeresultatene før du velger å fjerne noe.

TRINN 1

Starte datamaskinen i sikkermodus med nettverkstilkobling

1. Avslutt alle programmer.

2. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

3. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

msconfig

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. I Systemkonfigurasjon -vinduet til start-fanen, merk Sikker oppstart og velg Nettverk.

På Windows XP: I Systemkonfigurasjon -vinduet, på BOOT.INI -fanen, avmerk /SAFEBOOT.

5. Klikk på OK.

6. Når du blir spurt om å starte maskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Datamaskinen starter nå på nytt i sikkermodus med nettverkstilkobling.

TRINN 2

Last ned og kjør Norton Power Eraser

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Avhengig av nettleseren gjør du ett av følgende:

• For Internet Explorer: Klikk på Kjør.

• I Firefox eller Safari: Klikk på alternativet Last ned i øverste høyre hjørne av nettleseren for å vise de nedlastede filene. Klikk så på filen du lastet ned.

• I Chrome: Klikk på filen du lastet ned i det nederste venstre hjørnet.

3. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

5. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

6. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av maskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

7. Søket starter automatisk etter at datamaskinen er startet på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

TRINN 3

Start datamaskinen på nytt i normalmodus

1. Avslutt alle programmer.

2. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

3. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

msconfig

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. I vinduet Systemkonfigurasjon, under Oppstart -fanen, fjerner du merket for Sikker oppstart.

I Windows XP: I vinduet Systemkonfigurasjonsverktøy, under BOOT.INI -fanen, fjerner du merket /SAFEBOOT.

5. Klikk på OK.

6. Når du blir spurt om å starte maskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Datamaskinen starter på nytt i normal modus. Dette kan ta flere minutter.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: kb20100917002731EN_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 19/09/2016