Slik laster du ned og kjører Norton Power Eraser - gratisverktøy for fjerning av virus og skadeprogrammer

Norton Power Eraser er et gratisverktøy for fjerning av virus, som lastes ned og kjøres for å fjerne skadelig programvare og trusler fra datamaskinen. Du kan kjøre verktøyet selv om du har et Symantec-produkt eller annet sikkerhetsprodukt. Hvis du ikke får til å starte datamaskinen i normalmodus, kan du kjøre dette verktøyet i sikkermodus. Det er enkelt å laste ned Norton Power Eraser. Verktøyet søker raskt gjennom datamaskinen på leting etter de mest aggressive datavirusene. Du trenger ikke å installere dette verktøyet.

Norton Power Eraser er kun kompatibelt med datamaskiner som kjører operativsystemer fra Microsoft Windows. Det fungerer ikke på datamaskiner med Mac OS X.

Norton Power Eraser bruker aggressive metoder for å oppdage trusler, og det kan hende at det velger ut legitime programmer. Du bør se nøye gjennom søkeresultatene før du fjerner filer. Hvis du ved et uhell fjerner et legitimt program, kan du kjøre Norton Power Eraser for å gjennomgå tidligere reparasjonsøkter og angre dem.

Last ned Norton Power Eraser

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll-vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

Norton Power Eraser ser etter og laster ned den nye versjonen hvis tilgjengelig.

Kjør et søk

1. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

2. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av maskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

3. Vent til søket er fullført.

Fjern risikoene

1. Når Norton Power Eraser har fullført søket, vises søkeresultatene. Elementene som Norton Power Eraser anser for å være risikoer får statusen Dårlig, og den anbefalte handlingen er Fjern. Elementene som krever videre gjennomgang viser statusen Ukjent.

2. Avhengig av situasjonen gjør du ett av følgende:

• Hvis du ser Ingen risikoer funnet, Norton Power Eraser oppdaget ingen risikoer på datamaskinen, klikker du på OK for å avslutte.

• Dersom du ser filer som er oppført som Dårlig, vil avmerkingsboksen Fjern under handling merkes automatisk. Vi anbefaler at du fjerner disse filene.

• Dersom du ser filer som er oppført om Ukjent m kan du klikke på skyikonet ved siden av hver av filene. Filene blir sendt til en Symantec-server, som gjennomsøker dem med de tradisjonelle, signaturbaserte oppdagelsesmotorene.

• Dersom resultatene av skysøket viser Dårlig for noen av filene, klikker du på avmerkingsboksen Fjern.

• Dersom resultatene av skysøket viser Ikke en kjent trussel for noen av filene, klikker du ikke på avmerkingsboksen Fjern. Det kan hende filen ikke utgjør en trussel, og at den bør analyseres videre.

3. Pass på at avmerkingsboksen Opprett systemgjenopprettingspunkt før reparering er valgt.

4. Klikk på Løs nå.

5. Hvis du blir spurt om å starte maskinen på nytt for å fullføre fjerningen, klikker du på Start på nytt nå.

6. Når risikoen er fjernet, klikker du på Fullført.

Hva hvis dette ikke fungerte?

Video

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: kb20100824120155EN_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 04/02/2017