Løse problemer med nedlasting av Norton Power Eraser

Du må ha tilgang til Internett for å kunne kjøre Norton Power Eraser. Feil DNS-innstilling eller Windows-vertsfilinnstilling kan blokkere Internett-tilgangen til datamaskinen. Se om du får gjenopprettet Internett-tilgangen til datamaskinen gjennom å fikse proxy-innstillingene, DNS-innstillingene eller innstillingene for Windows-vertsfil.

TRINN 1

Kontrollere proxy-innstillingene

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

inetcpl.cpl

3. I Egenskaper for Internett -vinduet, på Tilkoblinger -fanen, klikk på LAN-innstillinger.

4. Gjør ett av følgende:

• Dersom du ikke bruker proxy-servere, eller ikke kjenner til proxy-servere, bør du sørge for at alternativet Bruk en proxy-server for lokalnettet ikke er valgt.

• Dersom du bruker en proxy-server, må du passe på at innstillingene er korrekte.

5. Klikk på OK.

6. I vinduet Alternativer for Internett klikker du på Bruk og deretter på OK.

TRINN 2

Sjekk at DNS-innstillingene er korrekte

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

kontroll

3. Klikk på ikonet Nettverk og Internett, og klikk på Nettverks- og delingssenter. Klikk på Endre innstillinger for nettverkskort i venstre rute.

På Windows XP: Dobbeltklikk på ikonet Nettverkttilkoblinger.

4. Høyreklikk på den nettverksadapteren som er i bruk, og klikk deretter på Egenskaper.

Hvis spørsmålet om Kontroll av brukerkonto vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. I vinduet Egenskaper for nettverkstilkobling, under Denne tilkoblingen bruker følgende elementer, klikker du på Internett-protokoll (TCP/IP) eller Internett-protokoll versjon 4 (TCP/IPv4).

6. Klikk på Egenskaper.

7. I vinduet Egenskaper for Internett-protokoll (TCP/IP), i kategorien Generelt, kontrollerer du innstillingene for DNS-server.

• Hvis radioknappen Bruk følgende DNS-serveradresser er valgt, kontrollerer du serveradressene. Kontroller at DNS-serveradressene som vises er de samme som Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren din har gitt deg.

• Hvis DNS-serveradressen begynner med 85.255.11x.x, er det sannsynlig at DNS-hurtigbufferen har blitt infisert etter et pharming-angrep.

TRINN 3

Rett opp feilaktige innstillinger for Windows-vertsfil

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Bytt ut stasjonsbokstaven hvis C :-stasjonen ikke er systemstasjonen.

3. Høyreklikk hver vertsfil du finner, og klikk deretter på Åpne med eller Åpne.

4. Dobbeltklikk Notisblokk i programlisten.

Innholdet i vertsfilen kan ligne på det du ser i dette vinduet:

5. Fjern linjer i vertsfilen som ikke begynner med #, med unntak av linjen 127.0.0.1 localhost.

6. Klikk på Lagre i Fil -menyen.

7. Sjekk om du får tilgang til Internett.

TRINN 4

Laste ned Norton Power Eraser og kjøre et søk (Windows 10/8/7)

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Trykk på Ctrl + J -tasten for å åpne vinduet Nedlastinger i nettleseren. Deretter dobbeltklikker du på filen NPE.exe.

Hvis vinduet Brukerkontokontroll vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

3. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

Hvis du allerede har godtatt lisensavtalen, ser du ikke dette spørsmålet igjen.

Norton Power Eraser søker etter den nye versjonen og laster den automatisk ned hvis den er tilgjengelig.

4. I vinduet Norton Power Eraser velger du Fullstendig systemsøk og klikker på Kjør nå.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-søket, klikker du på Innstillinger og går til Søk- og loggeinnstillinger. Der setter du alternativet til Inkluder Rootkit-søk (krever omstart av datamaskinen) og klikker på Bruk.

6. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Vent til søket er fullført. Følg instruksjonene på skjermen.

Oppdaget søket trusselelementer?

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: kb20100815103914EN
Operativsystem: Windows
Sist endret: 05/03/2021