Løse problemer med å starte datamaskinen

Dette problemet oppstår vanligvis på grunn av trusler og uønskede programmer. Du løser dette problemet ved å starte datamaskinen på nytt i sikkermodus og deretter kjøre Norton Power Eraser-søket.

TRINN 1

Starte datamaskinen i sikkermodus med nettverkstilkobling

1. Avslutt alle programmer.

2. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

3. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

msconfig

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. I Systemkonfigurasjon -vinduet under Oppstart -fanen, velger du Sikker oppstart og Nettverk.

I Windows XP: I Systemkonfigurasjonsverktøy -vinduet, under BOOT.INI -fanen, velger du /SAFEBOOT og Nettverk.

5. Klikk på OK.

6. Når du blir spurt om å starte maskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Datamaskinen starter nå på nytt i sikkermodus med nettverkstilkobling.

TRINN 2

Last ned og kjør Norton Power Eraser

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

7. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av datamaskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner merket for Inkluder søk etter rootkits (krever at datamaskinen startes på nytt).

8. Søket starter automatisk etter at datamaskinen er startet på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

TRINN 3

Start datamaskinen på nytt i normalmodus

1. Avslutt alle programmer.

2. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

3. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

msconfig

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. I vinduet Systemkonfigurasjon, under Oppstart -fanen, fjerner du merket for Sikker oppstart.

I Windows XP: I vinduet Systemkonfigurasjonsverktøy, under BOOT.INI -fanen, fjerner du merket /SAFEBOOT.

5. Klikk på OK.

6. Når du blir spurt om å starte maskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Datamaskinen starter på nytt i normal modus. Dette kan ta flere minutter.

Hvis problemet vedvarer, skanner du datamaskinen med Norton Bootable Recovery Tool.

TRINN 4

Søk gjennom datamaskinen med Norton Bootable Recovery Tool

• Norton Bootable Recovery Tool starter opp datamaskinen fra DVD-en eller USB-enheten og søker gjennom datamaskinen. Du må laste ned og opprette Norton Bootable Recovery Tool på en DVD eller på en USB-enhet.

Hvis du vil opprette og kjøre Norton Bootable Recovery Tool, trenger du:

• En tom DVD eller USB-enhet

• Tilgang til en annen datamaskin med Internett-tilgang, hvor du kan laste ned og opprette Norton Bootable Recovery Tool-bildefilen på en DVD eller USB-enhet.

Gå til nedlastningssiden til Norton Bootable Recovery Tool og velg språk for mer informasjon om hvordan du bruker Norton Bootable Recovery Tool.

Hvis du fortsatt ikke klarer å starte datamaskinen din etter at du har gjennomført disse trinnene, tar du kontakt med produsenten av datamaskinen din.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: kb20100815092745EN_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 30/07/2018