Norton blijft beveiliging bieden voor Windows XP, ook nadat Microsoft de ondersteuning beëindigt

Microsoft® heeft officieel aangekondigd dat Windows XP vanaf 8 april 2014 niet meer wordt ondersteund. Uw Norton-producten blijven Windows XP ondersteunen in de nabije toekomst.

Uw Norton-clientbeveiligingssoftware ontvangt niet langer de nieuwe productupdates die gebruikers van ondersteunde versies van Windows (10, 8 en 7) ontvangen. Uw Norton-clientbeveiligingssoftware blijft echter de nieuwste malwaredefinities van LiveUpdate, kwetsbaarheidsupdates en oplossingen voor compatibiliteitsproblemen ontvangen. Identity Safe-browserextensie wordt niet langer ondersteund op Windows XP. Voor meer informatie leest u Norton-onderhoudsmodus voor Windows XP en Windows Vista.

Houd er echter rekening mee dat, naast het gebruik van de meest up-to-date beveiligingsproducten, een ander belangrijk aspect van het beveiligen van uw computer is om de nieuwste servicepack en patches voor uw besturingssysteem te gebruiken.

Zoals Microsoft heeft aangekondigd, worden niet langer patches voor Windows XP gepubliceerd. Computers met dit besturingssysteem kunnen het doelwit van cybercriminelen worden, vooral als nieuwe kwetsbaarheden aan het licht komen. Afhankelijk van de aard van de bedreigingen, kan Windows XP ontvankelijk zijn voor virussen en risico's, waarvoor recentere iteraties van Windows immuun zijn. Als u momenteel Windows XP gebruikt, raden we daarom ten sterkste aan om uw computer zo snel mogelijk naar een ondersteund besturingssysteem te upgraden.

1 Bron: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/14223/windows-xp-end-of-support

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v95977279
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 19/11/2019