Meer informatie over best practices om uw computer veilig te houden

De nieuwste versie van de Norton-service installeren is de beste manier om uw pc te beschermen tegen schadelijke bedreigingen en virussen. Het is raadzaam de nieuwste virusdefinities te onderhouden. Wanneer u een actieve internetverbinding heeft, worden de definities automatisch bijgewerkt.

Bovendien zijn er verschillende aanbevolen beveiligingsprocedures die u kunt uitvoeren om bedreigingen te voorkomen en uw pc en gegevens te beschermen tegen schadelijke virussen:

Zo kunt u e-mailbedreigingen vermijden:

• Open alleen e-mailbijlagen die afkomstig zijn van een betrouwbare bron en die u verwacht.

• Verwijder alle ongewenste berichten zonder deze te openen.

• Vermoedt u dat een e-mailbericht spam is, beantwoord het dan niet. Verwijder het.

• Vertrouw nooit e-mails die om vertrouwelijke gegevens vragen, en bevestig de authenticiteit van het verzoek voordat u het beantwoordt.

Zo kunt u zich tegen phishing-pogingen beveiligen:

• Wanneer u een website bezoekt, typt u het adres rechtstreeks in uw browser in plaats van op een link te klikken.

• Verschaf alleen persoonlijke gegevens op vertrouwde sites. Voorbeelden zijn sites die "https" in het webadres hebben staan of waar onder aan het browservenster een vergrendelingspictogram wordt weergegeven.

• Verstrek nooit persoonlijke gegevens naar aanleiding van ongevraagde verzoeken.

Zo kunt u virussen, wormen en Trojaanse paarden vermijden:

• Draag alleen bestanden van bekende en betrouwbare bronnen naar uw pc over.

• Verstuur of ontvang nooit bestanden via expresberichten.

• Verbreek een verbinding voor expresberichten als iemand uit uw vriendenlijst vreemde berichten, bestanden of weblinks stuurt.

Zo kunt u spyware vermijden:

• Ga niet akkoord met verdachte foutberichten in uw webbrowser.

• Pas op voor 'gratis' aanbiedingen, omdat spyware hierbij vaak is inbegrepen.

• Lees zorgvuldig de Licentie- en serviceovereenkomst door van de programma's die u installeert. Installeer een programma niet wanneer er andere programma's als deel van het gewenste programma worden geïnstalleerd.

Video: How to ensure that your computer is protected