Wat is de Norton Virus Protection Promise?

Virus Protection Promise is een virusverwijderingsservice die wordt geleverd door Norton-experts. Als zij het virus niet van uw Windows-, MacOS-, Android- of iOS-apparaat kunnen verwijderen, heeft u recht op terugbetaling, zelfs wanneer geen ander terugbetalingsrecht van toepassing is.

De functie Virus Protection Promise wordt alleen aangeboden bij abonnementen met automatische verlenging en is alleen van toepassing op abonnementen voor apparaatbeveiliging met antivirusfuncties.

Zie de Algemene voorwaarden voor meer informatie.

Deze stappen zijn voor de huidige versie van de Norton-producten. Als u een oudere versie heeft of niet weet welke versie u heeft, gaat u naar Norton Update Center.

Vaststellen of u in aanmerking komt voor de Norton Virus Protection Promise

De beschikbaarheid van de Norton Virus Protection Promise wordt weergegeven op de tab Services onder het kwalificerende abonnement wanneer u zich aanmeldt bij uw account.

1. Meld u aan bij uw account.

2. Selecteer het abonnement op het tabblad Mijn abonnementen en controleer of de Virus Protection Promise hiervoor beschikbaar is.

De Virus Protection Promise wordt weergegeven onder Info over abonnement.

Norton Virus Protection Promise gebruiken wanneer u denkt dat een computer geïnfecteerd is

Als u denkt dat uw computer is geïnfecteerd, raden we aan een Volledige scan uit te voeren met uw Norton-product. Als het probleem niet kan worden opgelost met Volledige scan, gebruikt u Norton Power Eraser. Hiermee kunt u de bedreigingen snel opsporen en verwijderen.

Volledige scan uitvoeren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Dubbelklik op Beveiliging in het hoofdvenster van het Norton-product. Klik vervolgens op Scans.

3. Selecteer in het venster Scans onder Scans en taken de optie Volledige scan en klik op Start.

4. Wanneer de scan is voltooid, klikt u op Voltooien.

Als u denkt dat uw computer nog steeds geïnfecteerd is of de infectie niet verwijderd is, gaat u naar de volgende sectie.

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren

Norton Power Eraser is compatibel met Windows 7 SP1 en nieuwere besturingssystemen.

1. Afhankelijk van uw Windows-versie downloadt u een van de volgende bestanden:
    • Op 64-bits Windows: Norton Power Eraser.
    • Op 32-bits Windows: Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer u hierom wordt gevraagd, klikt u in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Volledige systeemscan en klik op Nu uitvoeren.

5. Als u de rootkit-scan wilt opnemen, klikt u op Instellingen en schakelt u onder Scan- en logboekinstellingen de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) in. Klik vervolgens op Toepassen.

6. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

Neem contact op met een Norton-expert

Als uw computer nog steeds is geïnfecteerd, neemt u contact op met Klantenservice en ondersteuning.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v62458994
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 30/11/2023