Problemen met een langzame computer verhelpen

Er zijn veel redenen waarom uw computer mogelijk traag werkt. Bij regelmatig gebruik van uw computer stapelen onnodige bestanden zich na verloop van tijd op en kan uw vaste schijf gefragmenteerd raken. Als uw computer geïnfecteerd is, zal hij ook minder goed gaan werken.

Kies een of meer van deze oplossingen om de prestaties van uw computer te verbeteren.

Zorg dat uw computer niet geïnfecteerd is

Om te controleren of uw computer is geïnfecteerd, raden wij u aan het hulpprogramma Norton Power Eraser te downloaden en uit te voeren.
Afhankelijk van uw Windows-versie downloadt u een van de volgende bestanden:
• Op 64-bits Windows: Norton Power Eraser
• Op 32-bits Windows: Norton Power Eraser

Tijdelijke bestanden en mappen verwijderen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Bestandsopruiming in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Wanneer het proces is voltooid, klikt u op Sluiten.

De opstarttijd van uw computer verbeteren

Veel toepassingen zijn zodanig ingesteld dat ze worden opgestart wanneer u uw computer aanzet. Er worden programma's gestart die u zelden of nooit gebruikt, of waarvan u niet eens wist dat u ze had. Hoe meer programma's worden opgestart wanneer u uw computer aanzet, hoe langer het duurt. Met Opstartbeheer van Norton kunt u opstartprogramma's uitschakelen of vertragen, zodat u sneller aan de slag kunt.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Opstartbeheer in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Voer in het venster Opstartbeheer de volgende handeling uit:

• Hef in de kolom Aan/Uit de selectie op van de programma's die u niet gebruikt. Hierdoor worden ze niet opgestart wanneer u uw computer aanzet.

• Selecteer in de kolom Opstartvertraging de programma's die pas moeten worden geladen nadat het opstarten is voltooid.

4. Klik op Toepassen en dan op Sluiten.

Controleren of uw bestanden gefragmenteerd zijn

De bestanden op uw computer kunnen na verloop van tijd gefragmenteerd raken, waardoor ze traag laden of uitgevoerd worden. Voer Schijf optimaliseren uit om te controleren of u uw bestanden moet defragmenteren.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Schijf optimaliseren in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Wanneer het proces is voltooid, klikt u op Sluiten.

Het opstartvolume optimaliseren

Wanneer u het opstartvolume optimaliseert, worden bestandsfragmenten in aangrenzende of aaneengesloten clusters herschikt, waardoor de bruikbare vrije ruimte wordt gemaximaliseerd. Wanneer de stationskop van de vaste schijf alle bestandsgegevens op één locatie vindt, wordt het bestand sneller naar het geheugen gelezen.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Grafieken in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Klik bovenaan de grafiek voor beveiligingsstatus in het venster Grafieken op Optimaliseren.

Voorkom de uitvoering van achtergrondtaken wanneer u games speelt

U kunt Schermvullende detectie inschakelen om te weten wanneer u een programma uitvoert dat niet mag worden onderbroken. Norton voert de beschermende achtergrondtaken dan pas uit wanneer u de toepassing niet meer gebruikt.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Beheerinstellingen.

4. Zet de schakelaar onder Instellingen voor Stille modus in de rij Schermvullende detectie op Aan.

5. Klik op Toepassen en dan op Sluiten.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v59066932