Bestanden en mappen uitsluiten van de scans van Norton Auto-Protect, Scriptbeheer, Bescherming op basis van gedrag en Downloadinformatie

U kunt het Norton-product instellen om bepaalde programma's van de scans van Auto-Protect en Bescherming op basis van gedrag uit te sluiten. U kunt de vensters Scanuitsluitingen en Realtime-uitsluitingen gebruiken om virussen en andere beveiligingsbedreigingen met een hoog risico van scans uit te sluiten. Wanneer u een bestand of map aan de lijst met uitsluitingen toevoegt, negeert uw Norton-product het bestand of de map wanneer op beveiligingsrisico's wordt gescand.

Selecteer een map en download het bestand in de geselecteerde map om het bestand uit te sluiten van Downloadinformatie. Wanneer u bijvoorbeeld een onveilig uitvoerbaar bestand in deze map downloadt, staat uw Norton-product dit toe en wordt het bestand niet van uw computer verwijderd. U moet een nieuwe map maken speciaal voor uitsluitingen van Downloadinformatie.

Wanneer u een bestand van Norton-scans uitsluit, wordt het beveiligingsniveau van uw computer verlaagd. Doe dit alleen als u hier een specifieke reden voor heeft. Sluit items alleen uit als u zeker weet dat ze niet zijn geïnfecteerd.

Beveiligingsbedreigingen met een hoog risico van scans uitsluiten

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op AntiVirus.

4. Klik op de tab Scans en risico's in het venster AntiVirus.

5. Voer onder Uitsluitingen/Lage risico's een van de volgende handelingen uit:

• Klik in de rij Items uitsluiten van scans op Configureren.

• Klik in de rij Items die van detectie door Auto-Protect, Scriptbeheer, Bescherming op basis van gedrag en Downloadinformatie moeten worden uitgesloten moeten worden uitgesloten op Configureren.

6. Klik in het weergegeven venster op Mappen toevoegen of Bestanden toevoegen.

U kunt uitsluitingen toewijzen aan lokale stations, mappen, groepen bestanden, afzonderlijke bestanden en netwerkstations. Het uitsluiten van bestanden op een netwerk wordt echter niet ondersteund door uw Norton-product. Als u een netwerkstation aan de lijst met uitsluitingen toevoegt, moet u ervoor zorgen dat het station met uw computer is verbonden.

7. Klik op het bladerpictogram in het dialoogvenster Item toevoegen.

8. Selecteer het item dat u van de scan wilt uitsluiten, in het dialoogvenster dat verschijnt.

U kunt ook opgeven of submappen moeten worden opgenomen wanneer u mappen toevoegt.

9. Klik op OK.

10. Klik op OK in het dialoogvenster Item toevoegen.

11. Klik in het opgeroepen venster op Toepassen en vervolgens op OK.