Bestanden en mappen uitsluiten van de scans Norton Auto-Protect, SONAR en Downloadinformatie

U kunt Norton configureren om bepaalde programma's van de Auto-Protect- en SONAR-scans uit te sluiten. U kunt de vensters Scanuitsluitingen en Realtime-uitsluitingen gebruiken om virussen en andere beveiligingsbedreigingen met een hoog risico van scans uit te sluiten. Wanneer u een bestand of map aan de lijst met uitsluitingen toevoegt, negeert Norton het bestand of de map wanneer op beveiligingsrisico's wordt gescand.

Selecteer een map en download het bestand in de geselecteerde map om het bestand uit te sluiten van Downloadinformatie. Wanneer u bijvoorbeeld een onveilig uitvoerbaar bestand in deze map downloadt, laat Norton u het bestand downloaden en wordt het niet van uw computer verwijderd. U moet een nieuwe map maken speciaal voor uitsluitingen van Downloadinformatie.

Wanneer u een bestand van Norton-scans uitsluit, wordt het beveiligingsniveau van uw computer verlaagd. Doe dit alleen als u hier een specifieke reden voor heeft. Sluit items alleen uit als u zeker weet dat ze niet zijn geïnfecteerd.

Beveiligingsbedreigingen met een hoog risico van scans uitsluiten

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van Norton op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op AntiVirus.

4. Klik op de tab Scans en risico's in het venster AntiVirus.

5. Voer onder Uitsluitingen/Lage risico's een van de volgende handelingen uit:

• Klik in de rij Items uitsluiten van scans op Configureren.

• Klik in de rij Items die van Auto-Protect-, Scriptbeheer-, SONAR- en downloadinformatiedetectie moeten worden uitgesloten op Instellen.

6. Klik in het weergegeven venster op Mappen toevoegen of Bestanden toevoegen.

U kunt uitsluitingen toewijzen aan lokale stations, mappen, groepen bestanden, afzonderlijke bestanden en netwerkstations. Het uitsluiten van bestanden op een netwerk wordt echter niet ondersteund door Norton. Als u een netwerkstation aan de lijst met uitsluitingen toevoegt, moet u ervoor zorgen dat het station met uw computer is verbonden.

7. Klik op het bladerpictogram in het dialoogvenster Item toevoegen.

8. Selecteer het item dat u van de scan wilt uitsluiten, in het dialoogvenster dat verschijnt.

U kunt ook opgeven of submappen moeten worden opgenomen wanneer u mappen toevoegt.

9. Klik op OK.

10. Klik op OK in het dialoogvenster Item toevoegen.

11. Klik in het opgeroepen venster op Toepassen en vervolgens op OK.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v3672136
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 15/07/2020