Bedreigingen scannen en oplossen met Norton Bootable Recovery Tool

Nadat u Norton Bootable Recovery Tool op een dvd of USB-station heeft gemaakt, kunt u dat medium gebruiken om Norton Bootable Recovery Tool uit te voeren.

Norton Bootable Recovery Tool identificeert alle bekende beveiligingsbedreigingen en somt deze op. U kunt kiezen wat u wilt doen met de items die als potentiële risico's worden geïdentificeerd.

Bedreigingen scannen en oplossen

1. Plaats de dvd of het USB-station waarop u Norton Bootable Recovery heeft gemaakt.

2. Zet de computer aan of start deze opnieuw op. Ga vervolgens naar de BIOS-modus door op de toets te drukken die op het scherm wordt weergegeven direct nadat uw computer opnieuw is opgestart.

3. Selecteer de dvd of het USB-station waarop u Norton Bootable Recovery Tool heeft gemaakt en druk op Enter. Als u een UEFI-computer gebruikt, selecteert u het herstelmedium bij de optie Legacy Boot in plaats van de optie UEFI Boot. Het herstelmedium is de dvd of het USB-station met Norton Bootable Recovery Tool.

4. Selecteer op de pagina Welkom bij NBRT de optie Opstarten. Als het opstarten mislukt, selecteert u de optie Opstarten (basisvideo).

5. Selecteer de gewenste taal in het keuzemenu Taal selecteren en klik vervolgens op OK.

6. Lees de Licentie- en serviceovereenkomst en klik dan op Akkoord om het hulpprogramma te starten.

7. Klik in de sectie Uw computer scannen op Scan starten. Wanneer de scan is voltooid, geeft het venster Scan voltooid het volgende weer:

• Het totaalaantal gescande bestanden

• Het totaalaantal gedetecteerde bedreigingen

8. Controleer in het venster Scan voltooid de scanresultaten en voer een van de volgende handelingen uit:

• Wanneer u alle bedreigingen die op uw computer zijn gevonden, wilt verhelpen, selecteert u de kolom Actie.

• Selecteer de bedreiging die u wilt oplossen onder de kolom Actie om voor elke bedreiging de juiste acties te ondernemen.

Controleer de scanresultaten zorgvuldig voordat u de bedreigingen oplost. De bestanden die worden verwijderd kunnen niet meer worden hersteld op uw computer.

9. Klik op Verhelpen.

10. Voer een van de volgende handelingen uit in het bevestigingsdialoogvenster:

• Klik op OK om de bedreigingen op te lossen.

• Klik op Annuleren om de reparatie te annuleren.

11. In het venster Herstel wordt de status van elke bedreiging onder de kolom Actie weergegeven.

12. Klik op Doorgaan.

13. Klik in het venster Uw computer opnieuw opstarten op Opnieuw opstarten om uw computer opnieuw op te starten. Klik op Opnieuw scannen om de scan nogmaals uit te voeren.

Video: Bedreigingen downloaden en oplossen met Norton Bootable Recovery Tool

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15968775