Norton Family-huisregels voor webtoezicht configureren

Webtoezicht wordt ondersteund op Windows-computers, Android-telefoons, Android-tablets, iPhones en iPads.

Dankzij Webtoezicht kunnen uw kinderen ongestoord internetten, terwijl u op de hoogte blijft over de sites die ze bezoeken en tools krijgt om ze te helpen ongepaste inhoud te vermijden. U kunt uw kind beschermen door de toegang tot ongepaste websites te blokkeren. Soms bevat een toegestane website content die tot een geblokkeerde website of categorie behoort. Wanneer uw kind dergelijke websites bezoekt, blokkeert Norton Family het specifieke deel van de website dat tot de geblokkeerde websitecategorie behoort.

Voor efficiënt webtoezicht op iOS-apparaten moet u ervoor zorgen u VPN heeft geïnstalleerd en ingeschakeld. Lees Norton Family instellen op de iPhone of iPad van uw kind voor meer informatie.

Afhankelijk van de ingestelde huisregel voor webtoezicht, controleert of blokkeert het VPN de activiteiten van uw kind met andere apps dan de Norton Family-browser.

Zorg ervoor dat u de Norton Family-browserextensie heeft ingeschakeld op Windows. Als Norton Family versie 3.7.3 of later is geïnstalleerd op de pc van uw kind, voegt Norton Family een tweede beschermingslaag toe en wordt een blokkeerpagina weergegeven, zelfs als uw kind met de browserextensie heeft geknoeid, een incognito- of privébrowsermodus heeft gestart of gebruik heeft gemaakt van niet-ondersteunde externe browsers om een geblokkeerde website te openen. Wanneer u echter een melding over dergelijke activiteiten ontvangt, controleert u de pc van uw kind en schakelt u de browserextensie in voor volledige bescherming.

U kunt de Norton-website of de Norton Family-app voor ouders gebruiken om de huisregels te bekijken of bij te werken.

Norton-website of Norton Family-app voor iOS

1. Meld u aan bij uw account.

2. Selecteer het kind voor wie u webtoezicht wilt instellen.

3. Klik of tik in de sectie Web op het instellingenpictogram en voer de volgende stappen uit.
  4. Zet de schakelaar Aan/uit op Aan of Uit om WEB-toezicht te starten of stoppen.

5. Klik of tik op Standaardhuisregels bekijken per leeftijdscategorie om de aanbevolen instellingen voor de leeftijd van uw kind weer te geven.

6. Kies onder Beperkingsniveau het vereiste niveau voor toezicht.

7. Kies onder Toezichtniveau wat Norton Family moet doen wanneer uw kind de huisregel niet volgt.

8. Klik of tik onder Webcategorieën op een categorie om alle websites die hieronder vallen toe te staan of te blokkeren. Zie Websitecategorieën voor Norton Family voor meer informatie.

9. Selecteer Niet-gecategoriseerde websites blokkeren om websites die niet in een van de categorieën vallen te blokkeren.

10. Voer onder Beperkte websites de URL in van de website die u wilt blokkeren en klik of tik vervolgens op het pluspictogram Als u een beperkte website die u heeft toegevoegd wilt verwijderen, klikt of tikt u op het prullenbakpictogram.
  11. Voer onder Toegestane websites de URL in van de website die u wilt toestaan, en klik of tik vervolgens op het pluspictogram . Als u een toegestane website die u heeft toegevoegd wilt verwijderen, klikt of tikt u op het prullenbakpictogram.
  12. Klik op Opslaan.

De Norton Family-app voor ouderlijk toezicht voor Android

1. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht in de modus Ouder.

2. Tik op het kind voor wie u instellingen wilt beheren.

3. Ga naar de tab Regels.

4. Tik onder Activiteiten op Toezicht op webactiviteiten.

5. U kunt Webtoezicht starten of stoppen door op de knop Uit of Aan te tikken.

6. Doe het volgende om de huisregel Webtoezicht bij te werken:

• Tik op Hoe wilt u toezicht houden op webactiviteiten? en geef aan wat Norton Family moet doen wanneer uw kind een geblokkeerde website bezoekt.

• Wilt u een websitecategorie blokkeren of toestaan, tik dan op Webcategorieën en selecteer of deselecteer de categorie die u wilt blokkeren of toestaan. Tik vervolgens op Gereed.

• Wanneer u een website wilt blokkeren, tikt u op Beperkte websites en vervolgens op Website toevoegen. Typ de URL van de website die u wilt blokkeren, tik op OK en tik vervolgens op Gereed.

• Wanneer u een beperkte website wilt verwijderen, tikt u op Beperkte websites, heft u de selectie van de website die u wilt toestaan op en tikt u vervolgens op Gereed.

• Wanneer u een website aan de lijst met toegestane sites wilt toevoegen, tikt u op Toegestane websites en vervolgens op Website toevoegen. Typ de URL van de website die u wilt toestaan, tik op OK en tik vervolgens op Gereed.

• Wilt u een website uit de toegelaten lijst verwijderen, tik dan op Toegestane websites, deselecteer de website die u wilt verwijderen en tik op Gereed.

Als u een Google-account gebruikt om u bij Norton Family aan te melden, zorg er dan voor dat u zich bij uw Google-account in uw browser afmeldt nadat u de installatie van Norton Family heeft voltooid.