WannaCry-ransomware van uw computer verwijderen

Dit is een type bedreiging, bekend als ransomware, dat meldingen weergeeft waarin telkens wordt gezegd dat u geld moet sturen om uw computer te ontgrendelen. Een ransomware blokkeert de toegang tot de computer en eist dat er losgeld wordt betaald aan de maker van de bedreiging om de computer terug te krijgen. De bedreiging zegt de gebruiker om geld te sturen in bitcoins. Hiervoor downloadt u de Norton Bootable Recovery Tool en voert u een scan uit.

De bestanden die zijn versleuteld door de Wannacry-ransomware, blijven versleuteld. Norton-producten kunnen bestanden die zijn beschadigd door deze bedreigingen, niet decoderen. U kunt de bestanden echter vervangen via een eerdere back-up als u een back-upoplossing gebruikt.

STAP 1

Norton Bootable Recovery Tool downloaden

1. Download en installeer Norton Bootable Recovery Tool op een computer die niet geïnfecteerd is.

2. Klik op Downloaden.

3. Volg de instructies op het scherm om het ISO-bestand voor Norton Bootable Recovery Tool op uw computer te downloaden en op te slaan.

4. Maak de opstartbare dvd- of USB-herstelmedia met het gedownloade ISO-bestand.

STAP 2

Een scan uitvoeren met Norton Bootable Recovery Tool

1. Plaats de herstelmedia (dvd of USB-apparaat met Norton Bootable Recovery Tool) en schakel de computer in of start deze opnieuw op.

2. Ga naar de BIOS modus door op de toets te drukken die wordt weergegeven direct nadat uw computer opnieuw is opgestart.

3. Selecteer de dvd of het USB-station Norton Bootable Recovery Tool heeft gemaakt en druk vervolgens op Enter.

Als u een UEFI-computer gebruikt, selecteert u het herstelmedium bij de optie Legacy Boot in plaats van de optie UEFI Boot. Het herstelmedium is de dvd of het USB-station met Norton Bootable Recovery Tool.

4. Norton Bootable Recovery Tool start automatisch na het aftellen.

Selecteer op de pagina Welkom bij NBRT de optie Opstarten als het opstartmenu verschijnt.

Selecteer Opstarten (Basisvideo) als het opstarten mislukt.

5. Selecteer de gewenste taal in de keuzelijst Taal selecteren en klik op OK.

6. Lees de licentieovereenkomst en klik vervolgens op Ik ga akkoord.

7. Klik op Scan starten.

8. Controleer de scanresultaten in het venster Scan voltooid.

Voor alle gedetecteerde bedreigingen is standaard een herstelactie geselecteerd. U kunt ook de toepasselijke actie voor elk van de bedreigingen selecteren.

Controleer de scanresultaten zorgvuldig voordat u de bedreigingen oplost. De bestanden die worden verwijderd kunnen niet meer worden hersteld.

9. Klik op Repareren.

10. Klik in het venster Bevestiging op OK.

11. Klik in het venster Herstel op Doorgaan.

12. Klik in het venster Computer opn. opstarten op Opnieuw scannen.

13. Controleer de scanresultaten in het venster Scan voltooid en klik op Verhelpen.

14. Klik in het venster Bevestiging op OK.

15. Klik in het venster Herstel op Doorgaan.

16. Klik op Opnieuw opstarten.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v122270824
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 22/07/2020