Uw Norton-product gebruiken om de prestaties van de computer te optimaliseren en te verbeteren

We weten hoe frustrerend het is wanneer uw computer langzamer wordt en het een eeuwigheid duurt om eenvoudige taken uit te voeren. Sommige gebruikers zijn van mening dat de prestaties van hun computer verslechteren na installatie van het Norton-product. Maar feit is dat het Norton-product gestroomlijnd is om een bescherming van wereldklasse te bieden zonder in te boeten op prestaties.

U kunt uw computer ook sneller maken met de tools van uw Norton-product voor prestatiebeheer en optimalisatie zodat u dagelijkse taken sneller kunt uitvoeren.

De opstarttijd van computer versnellen

Vele toepassingen zijn zo ingesteld dat ze worden gestart wanneer u uw computer start. Er worden programma's gestart die u zelden of nooit gebruikt, of waarvan u niet eens wist dat u ze had. En hoe meer programma's worden gestart, hoe langer alles duurt. Met Opstartbeheer van Norton kunt u opstartprogramma's uitschakelen of vertragen zodat u sneller aan de slag kunt gaan.

Opstartitems uitschakelen of vertragen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Opstartbeheer in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Doe het volgende in het venster Opstartbeheer :

• Hef in de kolom Aan/Uit de selectie op van de programma's die u niet gebruikt zodat deze niet worden gestart wanneer u uw computer start.

• Selecteer in de kolom Opstartvertraging de programma's die pas moeten worden geladen nadat het opstarten is voltooid.

4. Klik op Toepassen en vervolgens op Sluiten.

De laadtijd voor programma's en bestanden verbeteren

Met het hulpprogramma Schijf optimaliseren worden bestandsfragmenten die mettertijd over uw computer verspreid zijn geraakt, weer bij elkaar gezet. Het verbetert de prestaties van de computer, zodat u efficiënter werkt.

Schijf optimaliseren uitvoeren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Schijf optimaliseren in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Klik op Sluiten wanneer het proces is voltooid.

Tijdelijke bestanden en mappen verwijderen die de computer vertragen

Telkens wanneer u internet of bestanden downloadt, worden tijdelijke bestanden op uw computer opgeslagen. U hoeft ze niet te bewaren. Toch bouwt u in de loop van de tijd een hele verzameling op wat de prestaties van uw computer kan aantasten. Met het hulpprogramma Bestandsopruiming kunt u onnodige bestanden verwijderen om uw computer sneller te maken.

Tijdelijke bestanden en mappen verwijderen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Bestandsopruiming in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Klik op Sluiten wanneer het proces is voltooid.

Het opstartvolume optimaliseren

Wanneer u het opstartvolume optimaliseert, worden bestandsfragmenten in aansluitende of aangrenzende clusters herschikt, waardoor de bruikbare vrije ruimte wordt gemaximaliseerd. Wanneer de stationskop van de vaste schijf alle bestandsgegevens op één locatie vindt, kan het bestand sneller in het geheugen worden gelezen.

Het opstartvolume optimaliseren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Grafieken in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Klik boven aan de beveiligingsstatusgrafiek in het venster Grafieken op Optimaliseren.

Prestaties verbeteren wanneer ik game of films kijk

Is het u wel eens gebeurd dat uw beveiligingssoftware midden in een game of film werd gestart zodat het scherm op het meest ongelegen moment bevroor? U kunt instellen dat Schermvullende detectie bepaalt wanneer er een programma actief is dat niet mag worden onderbroken. De achtergrondtaken die u beschermen, gaan dan pas van start wanneer u klaar bent met de app.

Zorg dat Schermvullende detectie is ingeschakeld.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Beheerinstellingen.

4. Zet onder Instellingen voor Stille modus in de rij Schermvullende detectie de schakelaar op Aan.

5. Klik op Toepassen en vervolgens op Sluiten.

Onderbrekingen stoppen wanneer ik mijn favoriete apps gebruik

Als u vindt dat uw Norton-product uw favoriete programma's langzamer maken, kunt u die programma's toevoegen in de instellingen van Stille modus. De achtergrondtaken die u beschermen, gaan dan pas van start wanneer u klaar bent met de programma's.

Mijn favoriete programma's in Stille modus uitvoeren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Beheerinstellingen.

4. Klik op Configureren in de rij Gebruikergedefinieerde programma's onder Instellingen voor Stille modus.

5. Klik in het venster Programma's met stille modus op Toevoegen.

6. Ga naar uw programma in het dialoogvenster Programma toevoegen.

7. Selecteer het bestand en klik op Openen. Klik vervolgens op OK.

Programma's weergeven die veel systeembronnen gebruiken en mijn computer trager maken

Met het Norton-product houdt u toezicht op uw computer en kunt u instellen dat een waarschuwing verschijnt wanneer een programma of proces een ongewone hoeveelheid bronnen gebruikt. U kunt deze programma's afsluiten om prestaties te verbeteren wanneer u ze niet gebruikt.

Processen identificeren die veel systeembronnen gebruiken

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Grafieken in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Klik in het venster Grafieken in het linkerdeelvenster op Gebruik.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op de tab CPU als u de CPU-grafiek wilt weergeven.

• Klik op de tab Geheugen als u de geheugengrafiek wilt weergeven.

5. Klik op een willekeurige plaats op de grafiek om een lijst met resource-belastende processen weer te geven.

Klik op de naam van een proces als u aanvullende informatie over dat proces wilt zien in het venster Bestandsinformatie.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v120813372