Meer informatie over valse technische ondersteuning en stappen om dit te vermijden

Sommige bedrijven doen zich voor als providers van softwareondersteuning. Ze zijn doorgaans in de VS gevestigd en maken gebruik van buitenlandse callcenters. Ze beweren dat ze softwareondersteuningsservices leveren namens grote technologiebedrijven om toegang te krijgen tot de persoonlijke gegevens van consumenten en er misbruik van te maken. Ze maken nepwebsites, bieden gratis beveiligingsscans aan en sturen verontrustende berichten om u ervan te overtuigen dat uw computer is geïnfecteerd. Ze winnen doorgaans het vertrouwen van consumenten door een verkeerd beeld op te hangen van hun relatie met gereputeerde bedrijven en maken gebruik van de angst van consumenten voor computervirussen en malware.

Soorten valse technische ondersteuning

• Een aantal typische voorbeelden van valse technische ondersteuning zijn:

• Reclame/Paid Search/verwarrende zoekresultaten

Frauduleuze bedrijven maken vaak gebruik van Paid Search om hun ondersteuningsservices te adverteren. Als ze een telefoontje van een Norton-klant ontvangen, doen ze zich voor als een legitieme Norton Support Partner, maar dat zijn ze niet. Ze brengen geld in rekening voor hun services en kunnen zelfs uw persoonlijke gegevens stelen of schadelijke software op uw computer installeren.

• Cold Calling

Sommige frauduleuze bedrijven doen proactief aan cold calling gericht op Norton-klanten. Ze bieden hulp aan om virussen te verwijderen, problemen met apps op te lossen of een productabonnement te vernieuwen. Zodra ze uw vertrouwen hebben gewonnen, kunnen ze een externe sessie op uw computer uitvoeren om uw Norton-product te verwijderen en hun eigen producten te installeren. Sommige stelen zelfs persoonlijke gegevens terwijl ze toegang hebben tot uw apparaat.

• Pop-upwaarschuwingen/-advertenties

Sommige frauduleuze bedrijven maken gebruik van valse pop-upwaarschuwingen waarin wordt geclaimd dat uw computer door een virus is geïnfecteerd. Deze pop-ups zien eruit als een waarschuwing van een Norton-virusscan of een andere legitieme beveiligingswaarschuwing.

• Oplichtingspraktijken via e-mail

Sommige frauduleuze bedrijven proberen u bang te maken met phishing-mails. Deze bevatten waarschuwingen over een kwetsbaarheid op uw computer en bieden aan uw verlopende Norton-abonnement te verlengen zodat u beveiligd blijft.

Wat u moet weten om scams te voorkomen

1. Officiële Norton-ondersteuning is gratis voor huidige abonnees.

2. De officiële Norton Support-website vindt u op https://support.norton.com.

3. U wordt nooit ongevraagd opgebeld door de officiële Norton Support om tegen betaling problemen met uw computer op te lossen.

U wordt alleen gebeld als u hierom vraagt.

Wat te doen als u bent bedrogen

1. Voer een scan uit met Norton Power Eraser om te controleren of uw computer is geïnfecteerd. Lees Norton Power Eraser downloaden en uitvoeren - Gratis hulpprogramma voor het verwijderen van virussen en malware voor meer informatie.

2. **U kunt een klacht indienen bij de gepaste autoriteit.

3. Als u nog steeds vermoedt dat uw computer is geïnfecteerd, neem dan contact op met Norton Support.

Op ons communityforum hebben vele Norton-gebruikers hun ervaringen gedeeld. In de Norton Community vindt u berichten van gebruikers over valse technische ondersteuning.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v105274822
Besturingssysteem: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Laatste wijziging: 03/06/2019