De gratis Norton Power Eraser-tool uitvoeren in de veilige modus

Norton Power Eraser is een gratis te downloaden hulpprogramma waarmee u bedreigingen van uw computer kunt verwijderen. Met dit hulpprogramma kunt u de computer scannen op bedreigingen, ook als u al een ander Norton-product of een beveiligingsproduct van een andere fabrikant gebruikt. Als u de computer niet in Normale modus kunt opstarten, kunt u dit hulpprogramma in de Veilige modus uitvoeren.

Norton Power Eraser is eenvoudig te downloaden en u kunt uw computer er snel mee scannen om de agressiefste computervirussen te detecteren. Dit hulpprogramma hoeft niet te worden geïnstalleerd.

Norton Power Eraser maakt gebruik van agressieve methoden om bedreigingen te detecteren. Daardoor is het risico aanwezig dat ook betrouwbare programma's voor verwijdering worden geselecteerd. Voordat u bestanden verwijdert, moet u de pagina met scanresultaten dus zorgvuldig bekijken.

STAP 1

Start de computer in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Schakel in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten de optie Opstarten in veilige modus in en selecteer Netwerk.

In Windows XP: selecteer in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI de optie /SAFEBOOT.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer herstart nu in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

STAP 2

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren

Norton Power Eraser is compatibel met Windows 7 SP1 en nieuwere besturingssystemen.

1. Afhankelijk van uw Windows-versie downloadt u een van de volgende bestanden:
    • Op 64-bits Windows: Norton Power Eraser.
    • Op 32-bits Windows: Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer u hierom wordt gevraagd, klikt u in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Volledige systeemscan en klik op Nu uitvoeren.

5. Als u de rootkit-scan wilt opnemen, klikt u op Instellingen en schakelt u onder Scan- en logboekinstellingen de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) in. Klik vervolgens op Toepassen.

6. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

STAP 3

Start de computer opnieuw op in normale modus.

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Hef in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten de selectie van Opstarten in veilige modus op.

In Windows XP: hef in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI de selectie van de optie /SAFEBOOT op.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer start nu in normale modus op, wat enkele minuten duurt.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100917002731EN