Norton Power Eraser downloaden en uitvoeren - Gratis hulpprogramma voor het verwijderen van virussen en malware

Norton Power Eraser is een gratis te downloaden virusverwijderingsprogramma waarmee u malware en bedreigingen van uw computer kunt verwijderen. Met dit hulpprogramma kunt u de computer scannen op bedreigingen, ook als u al een ander Symantec-product gebruikt of een beveiligingsproduct van een andere fabrikant. Als u de computer niet in Normale modus kunt opstarten, kunt u dit hulpprogramma in de Veilige modus uitvoeren. Norton Power Eraser is eenvoudig te downloaden en u kunt uw computer er snel mee scannen om de agressiefste computervirussen te detecteren. Dit hulpprogramma hoeft niet te worden geïnstalleerd.

Het Norton Power Eraser-hulpprogramma is alleen compatibel met computers met een Microsoft Windows-besturingssysteem. Het werkt niet op computers met Mac OS X, Android-apparaten en iOS-apparaten.

Norton Power Eraser maakt gebruik van agressieve methoden om bedreigingen te detecteren. Daardoor is het risico aanwezig dat ook betrouwbare programma's voor verwijdering worden geselecteerd. Voordat u bestanden verwijdert, moet u de pagina met scanresultaten dus zorgvuldig bekijken. Als u per ongeluk een legitiem programma verwijdert, kunt u Norton Power Eraser uitvoeren om eerdere herstelsessies te bekijken en deze ongedaan maken.

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

Norton Power Eraser controleert of een nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

7. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

8. Wacht tot de scan is voltooid.

De risico's oplossen

1. Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven. De items die Norton Power Eraser als risico's beschouwt, hebben de status Slecht en een aanbevolen actie zoals Verwijderen. Items die nader moeten worden onderzocht, hebben de status Onbekend.

2. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van uw situatie:

• Als het bericht Geen risico's aangetroffen, Norton Power Eraser heeft geen risico's op uw computer aangetroffen wordt weergegeven, klikt u op OK om af te sluiten.

• Als bestanden worden weergegeven als Slecht, wordt het selectievakje Verwijderen onder Actie automatisch ingeschakeld. Het wordt aanbevolen deze bestanden te verwijderen.

• Als bestanden onder Onbekend worden weergegeven, klikt u voor elk van deze bestanden op het wolkje ernaast. Het bestand wordt dan naar een Symantec-server gestuurd en gescand met behulp van de traditionele detectiesystemen op basis van handtekeningen.

• Als het resultaat van de cloud-scan Slecht is voor een bestand, schakelt u het selectievakje Verwijderen in.

• Als het resultaat van een cloud-scan Geen bekende bedreiging is, schakelt u het selectievakje Verwijderen niet in. Het bestand vormt mogelijk geen bedreiging en moet daarom nader worden geanalyseerd.

3. Controleer of het selectievakje Systeemherstelpunt controleren voordat u doorgaat met repareren is ingeschakeld.

4. Klik op Nu verhelpen.

5. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Nu opnieuw opstarten.

6. Nadat het risico is verwijderd, klikt u op Gereed.

Scan van ongewenste toepassingen uitvoeren

1. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scan voor ongewenste toepassingen.

2. Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid.

Als er geen ongewenste toepassingen zijn gedetecteerd op uw computer, wordt het bericht ' Geen risico's aangetroffen ' weergegeven. Klik op Terug.

3. Als er wel ongewenste toepassingen zijn gedetecteerd, klikt u in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid naast de ongewenste toepassing of werkbalk op Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

Lees Het gratis hulpprogramma Norton Power Eraser uitvoeren in Veilige modus, als dit niet werkt.