Norton Power Eraser downloaden en uitvoeren - Gratis hulpprogramma voor het verwijderen van virussen en malware voor Windows

Het Norton Power Eraser-hulpprogramma is alleen compatibel met computers met een Microsoft Windows-besturingssysteem. Het werkt niet op computers met WinPE, Mac OS X, Android-apparaten en iOS-apparaten.

Norton Power Eraser is een gratis te downloaden virusverwijderingsprogramma waarmee u malware en bedreigingen van uw computer kunt verwijderen. Dit hulpprogramma hoeft niet te worden geïnstalleerd.

Norton Power Eraser downloaden en een volledige systeemscan uitvoeren (op Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer u hierom wordt gevraagd, klikt u in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Volledige systeemscan en klik op Nu uitvoeren.

5. Als u de rootkit-scan wilt opnemen, klikt u op Instellingen en schakelt u onder Scan- en logboekinstellingen de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) in. Klik vervolgens op Toepassen.

6. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

Sommige toepassingen kunnen ongewenste werkbalken installeren en browsers omleiden. Norton Power Eraser biedt de optie om een scan voor ongewenste toepassingen uit te voeren die uw computer scant op mogelijk ongewenste programma's en toepassingen. Lees voor meer informatie Een scan voor ongewenste toepassingen uitvoeren in Norton Power Eraser.