Tekenen dat uw computer mogelijk is geïnfecteerd

Norton-producten worden vaak aangeboden met een extra voordeel, de Norton Virus Protection Promise. Hiermee krijgt u toegang tot Norton-experts die samen met u virussen opsporen en verwijderen als u tijdens de duur van uw abonnement problemen ondervindt. In het onwaarschijnlijke geval dat Norton het virus niet van uw apparaat kan verwijderen, heeft u mogelijk recht op terugbetaling van uw Norton-abonnement of Norton-bundel (indien van toepassing).

Als u niet in aanmerking komt voor de Norton Virus Protection Promise, geef ons dan eerst meer informatie over de problemen die u ondervindt, of waarom u denkt dat uw computer is geïnfecteerd.

Selecteer de opmerking die uw situatie het beste beschrijft:

Ik zie pop-ups of word omgeleid naar andere websites

U ziet mogelijk de kleine pop-upvensters bovenaan de website, of de website die u wilt bezoeken opent niet en u wordt in plaats daarvan omgeleid naar een andere website. Dit probleem treedt op als er per ongeluk een browserkaper is geïnstalleerd op uw computer. Sommige browserkapers worden geïnstalleerd samen met gratis toepassingen of programma's die van internet u hebt gedownload.

Lees Ongewenste pop-ups of siteomleidingen verwijderen

Mijn computer loopt vast en ik zie een bericht waarin mij om geld wordt gevraagd

Loopt het scherm van uw computer plots vast terwijl u op internet surft en wordt een pop-upbericht weergegeven waarin staat dat uw computer geblokkeerd blijft tot u een boete betaalt, dan is uw computer geïnfecteerd met ransomware, een soort malware.

Lees Wat is ransomware en hoe voorkomt u ransomwareaanvallen.

Ik denk dat ik ben opgelicht door valse technische ondersteuning

Valse technische ondersteuning is een vorm van internetfraude die tegenwoordig steeds meer voorkomt op internet. De fraudeurs winnen doorgaans het vertrouwen van consumenten door een verkeerd beeld op te hangen van hun relatie met gereputeerde bedrijven en maken gebruik van de angst van consumenten voor computervirussen en malware.

Lees Meer informatie over valse technische ondersteuning en stappen om dit te vermijden

Mijn computer is langzaam

De prestaties van uw computer kunnen verminderen als gevolg van allerlei factoren die sterker opvallen als u uw computer opstart, op internet surft of een toepassing start. Zodra u heeft vastgesteld wanneer uw computer langzaam is, kunt u het probleem oplossen.

Lees Problemen met een langzame computer verhelpen

Ik kan mijn computer niet opstarten

Als uw computer niet meer in Windows-modus start, staat een potentiële bedreiging of problemen met stuurprogramma's of hardware de computer mogelijk niet toe om Windows te laden. Als het probleem wordt veroorzaakt door een virus, kunt u het oplossen door Norton Bootable Recovery Tool uit te voeren.

Lees Problemen met het starten van uw computer verhelpen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100816020421EN