Problemen met het downloaden van Norton Power Eraser verhelpen

Voor het uitvoeren van Norton Power Eraser heeft u internettoegang nodig. Internettoegang kan op uw computer zijn geblokkeerd vanwege onjuiste DNS-instellingen of onjuiste instellingen in het Windows-hostbestand. Ga na of u door het corrigeren van de proxyinstellingen, DNS-instellingen of instellingen in het Windows-hostbestand de internettoegang op uw computer kunt herstellen.

STAP 1

Proxy-instellingen controleren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

inetcpl.cpl
  3. Klik in het venster Interneteigenschappen op het tabblad Verbindingen op LAN-instellingen.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u geen proxyservers gebruikt of niets over proxyservers weet, moet u zorgen dat de optie Een proxyserver voor het LAN-netwerk gebruiken is uitgeschakeld.

• Als u een proxyserver gebruikt, controleert u of de juiste instellingen zijn opgegeven.

5. Klik op OK.

6. Klik in het venster Internetopties op Toepassen en klik vervolgens op OK.

STAP 2

DNS-instellingen controleren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

control
  3. Klik op het pictogram Netwerk en internet en vervolgens op Netwerkcentrum. Klik op Adapterinstellingen wijzigen in het linkerdeelvenster.

In Windows XP: dubbelklik op het pictogram Netwerkverbindingen.

4. Rechtsklik op de actieve netwerkadapter en klik vervolgens op Eigenschappen.

Klik op Ja of Doorgaan wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt.

5. In het venster Eigenschappen van netwerkverbinding, onder 'Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig', klikt u op Internet Protocol (TCP/IP) of Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4).

6. Klik op Eigenschappen.

7. Controleer de DNS-serverinstellingen op het tabblad Algemeen van het venster Eigenschappen voor Internet Protocol (TCP/IP).

• Controleer de serveradressen als het keuzerondje De volgende DNS-serveradressen gebruiken is ingeschakeld. Zorg dat de weergegeven DNS-serveradressen hetzelfde zijn als de adressen die u van uw internetaanbieder of netwerkbeheerder hebt gekregen.

• Als het DNS-serveradres met 85.255.11x.x begint, is het waarschijnlijker dat de DNS-cache het doelwit is geworden van een pharming-aanval.

STAP 3

Onjuiste instellingen in het Windows-hostbestand corrigeren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Vervang de letter van het station als C: niet het systeemstation is.

3. Klik met de rechtermuisknop op elk hostbestand dat is gevonden en klik vervolgens op Openen met of Openen.

4. Dubbelklik op Kladblok in de lijst met programma's.

De inhoud van het hostbestand kan er als volgt uitzien:

5. Verwijder elke regel in het hostbestand die niet met een # begint, behalve de regel "127.0.0.1 localhost".

6. Klik in het menu Bestand op Opslaan.

7. Controleer of u nu wel toegang tot internet heeft.

STAP 4

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren

Norton Power Eraser is compatibel met Windows 7 SP1 en nieuwere besturingssystemen.

1. Afhankelijk van uw Windows-versie downloadt u een van de volgende bestanden:
    • Op 64-bits Windows: Norton Power Eraser.
    • Op 32-bits Windows: Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer u hierom wordt gevraagd, klikt u in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Volledige systeemscan en klik op Nu uitvoeren.

5. Als u de rootkit-scan wilt opnemen, klikt u op Instellingen en schakelt u onder Scan- en logboekinstellingen de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) in. Klik vervolgens op Toepassen.

6. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

Heeft de scan een bedreiging gedetecteerd?

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100815103914EN