Hoe ongewenste popups of site doorverwijzingen te verwijderen

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een programma dat uw browser kaapt. Een browserkaper is een soort malware die is ontworpen om uw browserinstellingen te wijzigen. U kunt de volgende problemen ondervinden:

• Uw zoekopdracht wordt omgeleid naar andere websites

• Uw startpagina of zoekmachine is gewijzigd zonder uw toestemming

• Webpagina's worden traag geladen

• U ziet meerdere werkbalken in uw webbrowser die u niet hebt geïnstalleerd

• U ontvangt meerdere pop-upmeldingen voor advertenties

Als u een pop-upvenster ziet waarin u wordt doorverwezen naar een externe ondersteuningssite of als u denkt dat u bent opgelicht, leest u Informatie over valse technische ondersteuning en hoe u uw apparaten beschermt.

De Norton Power Eraser uitvoeren - Scan van ongewenste toepassingen

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scan voor ongewenste toepassingen.

Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid.

7. Klik in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid naast de ongewenste toepassing of werkbalk op Verwijderen.

8. Volg de instructies op het scherm.

9. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

Als Norton Power Eraser de ongewenste werkbalken niet verwijdert, moet u ze handmatig verwijderen via Software of Een programma verwijderen in het Configuratiescherm. Adware installeert meestal een nieuwe werkbalk in uw browsers en verandert de standaardinstellingen van de zoekmachine naar een zoekmachine van een derde partij. Naargelang uw browser moet u de instellingen van de browser opnieuw instellen om de ongewenste werkbalken en zoekmachines te verwijderen.

De Norton Power Eraser-scan uitvoeren

1. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

2. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

3. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

4. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

5. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

Wacht tot de scan is voltooid.