Ongewenste pop-ups of siteomleidingen verwijderen

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een programma dat uw browser kaapt. Een browserkaper is een soort malware die is ontworpen om uw browserinstellingen te wijzigen. U kunt de volgende problemen ondervinden:

• Uw zoekopdracht wordt omgeleid naar andere websites

• Uw startpagina of zoekmachine is gewijzigd zonder uw toestemming

• Webpagina's worden traag geladen

• U ziet meerdere werkbalken in uw webbrowser die u niet hebt geïnstalleerd

• U ontvangt meerdere pop-upmeldingen voor advertenties

Als u een pop-upvenster ziet waarin u wordt doorverwezen naar een externe ondersteuningssite of als u denkt dat u bent opgelicht, leest u Informatie over valse technische ondersteuning en hoe u deze vermijdt.

STAP 1

Norton Power Eraser - Scan voor ongewenst toepassingen downloaden en uitvoeren

Norton Power Eraser is compatibel met Windows 7 SP1 en nieuwere besturingssystemen.

1. Afhankelijk van uw Windows-versie downloadt u een van de volgende bestanden:
    • Op 64-bits Windows: Norton Power Eraser.
    • Op 32-bits Windows: Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Scannen op ongewenste toepassingen en klik op Nu uitvoeren.

5. Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven in het venster Scannen op ongewenste toepassingen voltooid.

Als er geen ongewenste toepassingen op uw computer zijn gedetecteerd, wordt het bericht Geen bedreigingen gevonden weergegeven. Klik op Gereed.

6. Als er wel ongewenste toepassingen zijn gedetecteerd, klikt u in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid naast de ongewenste toepassing of werkbalk op Verwijderen.

7. Volg de instructies op het scherm.

8. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

Als Norton Power Eraser de ongewenste werkbalken niet verwijdert, moet u ze handmatig verwijderen via Software of Een programma verwijderen in het Configuratiescherm. Adware installeert meestal een nieuwe werkbalk in uw browsers en verandert de standaardinstellingen van de zoekmachine naar een zoekmachine van een derde partij.

STAP 2

Browserinstellingen opnieuw instellen

Naargelang uw browser moet u de instellingen van de browser opnieuw instellen om de ongewenste werkbalken en zoekmachines te verwijderen.

Google Chrome opnieuw instellen

1. Start Google Chrome.

2. Klik in de rechterbovenhoek op Google Chrome aanpassen en beheren en klik op Instellingen.

3. Klik op Geavanceerd.

4. Klik onder Resetten en opruimen op Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden.

5. Klik in het venster Instellingen resetten? op Instellingen resetten.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

1. Start Mozilla Firefox.

2. Klik in de rechterbovenhoek op Menu openen en klik vervolgens op Help.

3. Klik in het menu Help op Probleemoplossingsinformatie.

4. Klik in het venster Probleemoplossingsinformatie op Firefox opfrissen.

5. Klik in het bevestigingsvenster op Firefox opfrissen.

6. Klik op Voltooien.

7. Klik op Menu openen, klik op Bibliotheek > Geschiedenis en klik vervolgens op Recente geschiedenis wissen.

8. In de vervolgkeuzelijst Te wissen tijdsperiode de optie Alles.

9. Selecteer alle opties en klik op Nu wissen.

Microsoft Edge opnieuw instellen

1. Start Microsoft Edge.

2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen en meer en selecteer Instellingen.

3. Selecteer in het venster Instellingen de optie Instellingen opnieuw instellen.

4. Klik in het rechtervenster onderInstellingen opnieuw instellen op Instellingen herstellen naar hun standaardwaarden​.

5. Klik in het venster Instellingen opnieuw instellen op Opnieuw instellen.

STAP 3

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren

Norton Power Eraser is compatibel met Windows 7 SP1 en nieuwere besturingssystemen.

1. Download Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer u hierom wordt gevraagd, klikt u in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Volledige systeemscan en klik op Nu uitvoeren.

5. Als u de rootkit-scan wilt opnemen, klikt u op Instellingen en schakelt u onder Scan- en logboekinstellingen de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) in. Klik vervolgens op Toepassen.

6. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

Heeft Norton Power Eraser een bedreiging gedetecteerd?