Ongewenste pop-ups of siteomleidingen verwijderen

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een programma dat uw browser kaapt. Een browserkaper is een soort malware die is ontworpen om uw browserinstellingen te wijzigen. U kunt de volgende problemen ondervinden:

• Uw zoekopdracht wordt omgeleid naar andere websites

• Uw startpagina of zoekmachine is gewijzigd zonder uw toestemming

• Webpagina's worden traag geladen

• U ziet meerdere werkbalken in uw webbrowser die u niet hebt geïnstalleerd

• U ontvangt meerdere pop-upmeldingen voor advertenties

Als u een pop-upvenster ziet waarin u wordt doorverwezen naar een externe ondersteuningssite of als u denkt dat u bent opgelicht, leest u Informatie over valse technische ondersteuning en hoe u deze vermijdt.

Norton Power Eraser downloaden en uitvoeren - Scannen op ongewenste toepassingen (op Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Scannen op ongewenste toepassingen en klik op Nu uitvoeren.

5. Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven in het venster Scannen op ongewenste toepassingen voltooid.

Als er geen ongewenste toepassingen op uw computer zijn gedetecteerd, wordt het bericht Geen bedreigingen gevonden weergegeven. Klik op Gereed.

6. Als er wel ongewenste toepassingen zijn gedetecteerd, klikt u in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid naast de ongewenste toepassing of werkbalk op Verwijderen.

7. Volg de instructies op het scherm.

8. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

Als Norton Power Eraser de ongewenste werkbalken niet verwijdert, moet u ze handmatig verwijderen via Software of Een programma verwijderen in het Configuratiescherm. Adware installeert meestal een nieuwe werkbalk in uw browsers en verandert de standaardinstellingen van de zoekmachine naar een zoekmachine van een derde partij. Naargelang uw browser moet u de instellingen van de browser opnieuw instellen om de ongewenste werkbalken en zoekmachines te verwijderen.

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren (op Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer u hierom wordt gevraagd, klikt u in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Volledige systeemscan en klik op Nu uitvoeren.

5. Als u de rootkit-scan wilt opnemen, klikt u op Instellingen en schakelt u onder Scan- en logboekinstellingen de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) in. Klik vervolgens op Toepassen.

6. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

Heeft Norton Power Eraser een bedreiging gedetecteerd?