Reageren op onjuiste waarschuwingen waarin Norton aangeeft dat een bestand is geïnfecteerd of dat een programma of website verdacht is

Een fout-positief treedt op wanneer uw Norton-product onterecht aangeeft dat een bestand is geïnfecteerd of dat een programma of website verdacht is. Algemene oorzaken voor een fout-positief zijn:

• Norton detecteert een bedreiging in een bestand dat volgens u waarschijnlijk niet geïnfecteerd is (bijvoorbeeld bestanden met extensies zoals *.txt, *.dbf, *.log, *.hlp).

• Norton waarschuwt u dat een bestand of programma dat is ontwikkeld of gemaakt door u of een legitiem bedrijf, verdacht of een bedreiging is

• Norton geeft aan dat een legitieme website schadelijk is

• Norton blokkeert de download van een bestand omdat het verdacht zou zijn

Een fout-positief melden

Voordat u een fout-positief indient, moet u zorgen dat uw Norton-product de nieuwste definitie-updates heeft. Voer LiveUpdate uit om alle beschikbare updates voor uw Norton-product te installeren. Voer vervolgens een Volledige scan uit.

Geef het aan ons door als de foutpositief nog steeds optreedt met de nieuwste updates. De link voor het indienen van een foutpositief hangt af van de exacte detectie of de ontvangen waarschuwing.

Lees voor meer informatie Een vermoedelijk foutieve detectie (foutpositief) melden aan NortonLifeLock.

Wat moet u doen na het indienen van een foutpositief?

Het ingediende bestand wordt geanalyseerd op mogelijke foutpositieve detecties en de bijgewerkte definities worden binnen 48 uur vrijgegeven om het probleem op te lossen Ondertussen kunt u de definities bijwerken en regelmatig de onjuist gedetecteerde bestanden of toepassingen scannen.

Voer de volgende stappen alleen uit als dit van toepassing is op uw bedrijf, of als u zeker weet dat het bestand veilig is, of als u een ontwikkelaar bent die het bestand heeft gemaakt.

Downloadinformatie uitschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Klik op de schuifregelaar naast Downloadinformatie op het tabblad Inbraak- en browserbeveiliging om deze optie uit te schakelen.

5. Klik op Toepassen.

6. Selecteer in het dialoogvenster Beveiligingsverzoek in de keuzelijst Duur selecteren de periode die Downloadinformatie uitgeschakeld moet blijven. Klik vervolgens op OK.

7. Klik op Sluiten.

Als u zeker weet dat het bestand in orde is, kunt u de bestanden of mappen van de scan uitsluiten.

Bestanden of mappen van scan uitsluiten op Windows

Als u zeker weet dat het bestand in orde is, kunt u de bestanden of mappen van de scan uitsluiten.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op AntiVirus.

4. Scrol op het tabblad Scans en risico's omlaag naar Uitsluitingen/Lage risico's.

5. Klik naast de rij Items die van detectie door Auto-Protect, Scriptbeheer, Bescherming op basis van gedrag en Downloadinformatie moeten worden uitgesloten op Configureren.

6. Klik in het venster Realtime-uitsluitingen op Mappen toevoegen of Bestanden toevoegen.

7. Blader naar en selecteer de mappen of bestanden die u wilt uitsluiten van de scan en klik vervolgens op OK.

8. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Bestanden of mappen van scan uitsluiten op Mac

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Mijn Mac beschermen in het linkerdeelvenster.

4. Klik in het rechterdeelvenster naast Automatische scans op het instellingenpictogram .
  5. Selecteer in het venster Automatische scans Deze mappen niet scannen in de vervolgkeuzelijst.

6. Klik op het pictogram met het plusteken en selecteer de mappen of bestanden die u wilt uitsluiten van de scan.

7. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van de bestanden en mappen die u wilt uitsluiten, klikt u op Opslaan.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100222230832EN