Bericht: 'Verbindingsfout: Verbindingsprobleem met Secure VPN. Probeer het later opnieuw.'

Dit probleem doet zich voor als Norton Secure VPN geen verbinding kan maken met de VPN-server. Zorg dat uw apparaat is verbonden met internet.

Voer LiveUpdate uit om te controleren of het Norton-product de nieuwste beschermingsupdates heeft en start de computer opnieuw op.

Als het probleem zich blijft voordoen, kies dan, afhankelijk van het besturingssysteem, een van de volgende opties:

Windows

WAN Miniport-stuurprogramma's verwijderen en opnieuw installeren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

devmgmt.msc
  3. In het venster Apparaatbeheer, dubbelklikt u op Netwerkadapters om het uit te vouwen.

4. Dubbelklik onder Netwerkadapters op WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) om de stuurprogramma-eigenschappen te openen.

Als u WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) niet onder Netwerkadapter kunt vinden, klikt u bovenaan op de menubalk op Weergave > Verborgen apparaten weergeven.

5. Op het tabblad Stuurprogramma klikt u op Verwijderen of Apparaat verwijderen.

6. Volg de instructies op het scherm.

7. Herhaal regel 4 t/m6 om de volgende stuurprogramma's te verwijderen:

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IP)

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IPv6)

Volg de instructies op het scherm om de WAN-minipoort- en TAP-stuurprogramma's te verwijderen.

8. Klik in het venster Apparaatbeheer op de bovenste werkbalk op Actie en klik vervolgens op Zoeken naar gewijzigde apparaten.

9. Volg de instructies op het scherm om WAN-minipoortstuurprogramma's te installeren.

Nadat de installatie van het apparaatstuurprogramma is voltooid, kunt u uw Norton-product voor apparaatbeveiliging openen en Secure VPN inschakelen. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan de netwerkadapter en de TCP/IP-stack opnieuw in te stellen.

Netwerkadapter en TCP/IP-stack opnieuw instellen

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

cmd
  3. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh winsock reset

Wanneer de winsock-reset is voltooid, verschijnt het bericht Winsock reset completed successfully (Opnieuw instellen van WinSock geslaagd) in het opdrachtpromptvenster.

4. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh int ipv4 reset

Als u IPV6 gebruikt, typt u de volgende opdracht en drukt u op Enter :

netsh int ipv6 reset
  5. Sluit alle programma's af en start de computer opnieuw op.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, controleert u de basiscertificaten voor Secure VPN.

De basiscertificaten voor Secure VPN controleren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

certlm.msc
  3. Vouw de map Persoonlijk uit en klik op click Certificaten.

4. Zoek in het rechterdeelvenster onder de categorie Uitgegeven door naar de SurfEasy -vermeldingen.

Controleer of SurfEasy-certificaten zijn geïnstalleerd in het certificaatarchief van de lokale machine. (Persoonlijk, Vertrouwd basiscertificaat en Tussencertificaat)

5. Ziet u meerdere SurfEasy-vermeldingen, verwijder dan de oude certificaten.

U kunt als volgt de installatiedatum voor het Norton-product vinden:

• Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

• Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl
    • Zoek in de lijst met geïnstalleerde programma's naar Norton 360 of Norton Secure VPN en controleer de datum bij Geïnstalleerd op.

• Zoek de installatiedatum van het Norton-product bij de vervaldatum van SurfEasy-certificaten en verwijder de duplicaten.

6. Sluit het venster Certificaatbeheer.

7. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging en schakel Secure VPN in.

Als het probleem aanhoudt, verwijdert u Norton Secure VPN om het vervolgens opnieuw te installeren. Lees voor meer instructies Norton Secure VPN verwijderen en opnieuw installeren.

Mac

Ga als volgt te werk om dit probleem te verhelpen: sluit alle open toepassingen, meld u af en weer aan via het actieve gebruikersaccount waarvoor u het Norton-product met Secure VPN heeft geactiveerd.

Meld u af en weer aan via uw actieve Mac-gebruikersaccount

1. Sluit alle geopende toepassingen.

2. Klik op het Apple-menupictogram in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op Uitloggen.

3. Klik op Log uit in de bevestigingswaarschuwing.

4. Als u meerdere gebruikersaccounts voor uw Mac heeft gemaakt, worden op uw Mac alle actieve gebruikersaccounts weergegeven. Selecteer het gebruikersaccount waarvoor u uw Norton-product met Secure VPN heeft geactiveerd.

5. Voer het wachtwoord in van het Mac-beheerdersaccount dat bij het geselecteerde gebruikersaccount hoort.

VPN inschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging op Mac.

2. Klik in het venster Mijn Norton naast Secure VPN op Schakel in.

3. Lees de instructies op het scherm en klik op Volgende. Klik dan op Schakel in.

4. Klik op Sta toe om een nieuw VPN-profiel te maken op uw Mac.

5. Typ het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount en klik op Sta altijd toe om u aan te melden bij uw VPN-profiel.

6. Typ het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount en klik op Sta altijd toe om Norton toe te staan toezicht te houden op alle netwerkactiviteiten.