Secure VPN inschakelen met de Norton UWP-app op Windows

Wanneer u een onbeveiligde draadloze verbinding gebruikt, kunnen uw internetprovider en websites gevoelige gegevens zien, zoals uw locatie, chatberichten en e-mails. U staat bloot aan hackers, die uw gegevens willen volgen en stelen. Norton maakt een VPN (Virtual Private Network) waarmee uw gevoelige gegevens worden versleuteld. U kunt hierdoor veilig gebruikmaken van een draadloze verbinding.

Secure VPN inschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik in het venster Mijn Norton naast Secure VPN op Inschakelen.

Als uw verbinding nog steeds onbeveiligd is, selecteert u Openen.

3. Zet in het venster Secure VPN de schuifregelaar VPN op AAN.

4. Gebruik de schakelaar Ad Tracker-blokkering om reclametracking te blokkeren of toe te staan.

Met de optie Ad Tracker-blokkering kunt u gerichte reclame blokkeren. Voor een klein aantal websites moet Ad Tracker-blokkering echter zijn uitgeschakeld om goed te werken. Als u deze websites vertrouwt, kunt u Ad Tracker-blokkering uitschakelen.

Wanneer u een waarschuwing van Norton ontvangt dat er een man-in-the-middle-aanval is gedetecteerd, selecteert u de aanbevolen actie in het waarschuwingsvenster.