Veelgestelde vragen: Norton Secure VPN

Norton Secure VPN is een beveiligings-app die u beschermt tijdens het surfen op internet. Deze app voorkomt dat uw online activiteiten worden gevolgd door derden, waaronder internetproviders, of de websites die u bezoekt, en biedt u privétoegang tot internet. De app helpt ook ad trackers te blokkeren door cookies te onderscheppen en uw identificatiegegevens te verwijderen.

Systeemvereisten om Norton Secure VPN te installeren

Beschikbaar voor Windows-pc's, Macs, iOS- en Android-apparaten.
Norton Secure VPN is compatibel met pc's, Macs, Android-smartphones en -tablets, iPads en iPhones. Norton Secure VPN mag op het opgegeven aantal apparaten worden gebruikt, met onbeperkt gebruik tijdens de abonnementsperiode.

Windows

Besturingssystemen

Hardware

• Microsoft Windows 11/10 (alle versies behalve Windows 11/10 in S-modus)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alle versies)

• Microsoft Windows 7 met Service Pack 1 (SP 1) of later

• Processor

Voor Windows 11/10/8/Vista: 1 GHz

• RAM

Voor Windows 11/10: 2 GB

Voor Windows 8/7: 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits)

• Beschikbare vasteschijfruimte

150 MB beschikbare vasteschijfruimte

Mac

Besturingssysteem

Hardware

• Mac OS X 10.12.x (Sierra) of later

• Mac-computer met Intel® Core™ 2 Duo-, core i3-, Core i5-, core i7- of Xeon-processor)

• 2 GB RAM

• 300 MB beschikbare schijfruimte

Android

Besturingssysteem

Apparaatvereisten

• Android met 8.0 of later

Google Play-app moet zijn geïnstalleerd

• 100 MB beschikbare opslagruimte

• 100 MB beschikbare opslagruimte

iOS

Besturingssysteem

Apparaatvereisten

• iPhones of iPads met de huidige en vorige twee versies van Apple iOS

• 100 MB beschikbare opslagruimte

Hoe beschermt Norton Secure VPN mijn online privacy?

Als u openbare wifi gebruikt, kunnen anderen uw online activiteiten volgen. Cybercriminelen kunnen persoonlijke gegevens stelen zoals uw gebruikersnamen, wachtwoorden of rekeningnummers. Meer informatie
Norton Secure VPN maskeert al uw persoonlijk identificeerbare gegevens, waaronder uw locatie, wanneer u op internet gaat. Dit betekent dat u uw toepassingen kunt oproepen alsof u thuis bent.
Veilige VPN van Norton beschermt als volgt de gegevens die u via openbare wifi verstuurt en ontvangt:
  • Uw gegevens worden versleuteld met technologie die ook voor bankgegevens wordt gebruikt, zodat u openbare wifihotspots veilig kunt gebruiken.

• U kunt anoniem internetten, dus uw privacy loopt geen gevaar. Meer informatie

• U kunt overal werken met uw favoriete apps en inhoud, alsof u thuis bent.

• Uw gegevens worden versleuteld op een privénetwerk waar uw activiteiten niet worden gevolgd of opgeslagen. Meer informatie

• Een geld-terug-garantie voor 60 dagen is inbegrepen.*

• U kunt rekenen op de uitstekende klantenondersteuning van Norton, de leider in online beveiliging.

Waar bevinden zich de IP-adressen van Norton Secure VPN?

De IP-adressen van de servers bevinden zich in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Brazilië, en zijn geoptimaliseerd voor Norton Secure VPN voor de best mogelijke internetervaring.

Welke informatie kunnen mijn internetprovider en websites zien wanneer ik Norton Secure VPN gebruik?

Wanneer u Norton Secure VPN gebruikt, worden uw gegevens versleuteld zodat uw provider (ISP) alleen kan zien hoeveel verkeer via hun servers gaat en niet de versleutelde gegevens.
Als u Norton Secure VPN niet gebruikt, kan uw internetprovider niet alleen de websites zien die u bekijkt, maar ook uw e-mails, chatberichten en de bestanden die u downloadt of uploadt. De websites die u bezoekt, kunnen zien welke browser u gebruikt, welk besturingssysteem op uw apparaat staat en wat uw locatie is.

Ad Trackers blokkeren

Elk mobiel apparaat heeft een unieke reclame-id, die kan worden gebruikt om uw gegevens bij te houden, zoals uw naam, adres en leeftijd. Reclame-id's kunnen woorden gebruikt door app-ontwikkelaars om gerichte advertenties te maken die voor u relevant zijn. De functie Reclametracking in Norton Secure VPN beschermt u en blokkeert gerichte advertenties.

Android of iOS

1. Open Norton Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Ad Tracker onderaan het scherm.

3. Verplaats in het scherm Ad Tracker de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Ad Trackers blokkeren werkt alleen wanneer Virtual Private Network is ingeschakeld.

Norton Secure VPN-app op Windows

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het pictogram Instellingen boven in de Norton Secure VPN-app en klik op Ad Trackers blokkeren.

3. Verplaats onder Ad Trackers blokkeren de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Norton Secure VPN-app op Mac

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het pictogram Instellingen aan de linkerkant van de Norton Secure VPN-app.

3. Verplaats onder Ad Trackers blokkeren de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Norton-product voor apparaatbeveiliging op Windows

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Klik in het venster Mijn Norton op het omlaagwijzende pijltje naast Secure VPN en klik op Reclametracking.

2. Klik op het tabblad Reclametracking en verplaats de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Norton-product voor apparaatbeveiliging op Mac

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik op de keuzelijst naast Secure VPN.

3. Klik op Openen.

4. Verplaats op het tabblad Ad Tracking de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Wat is Kill Switch?

Kill Switch blokkeert of beëindigt uw internetverbinding wanneer de verbinding met het VPN wordt verbroken. Hierdoor blijft de privacy van uw IP-adres (belangrijk voor het identificeren van uw locatie en online activiteiten) en andere persoonlijke gegevens behouden voor het geval dat de VPN-verbinding wordt verbroken.

Norton 360-app op Windows

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Als u het venster Mijn Norton ziet, selecteert u naast Secure VPN in het keuzemenu de optie Instellingen.

2. Verplaats in het venster Instellingen naast Kill Switch de schuifregelaar om de functie in te schakelen.

Norton Secure VPN-app op Windows

1. Open de Norton Secure VPN-app in Windows.

2. Klik op het pictogram Instellingen bovenaan de app.

3. Verschuif op het tabblad Algemeen de regelaar naast Kill Switch om de functie in te schakelen.

Norton Secure VPN-app op Mac

Mac OS 12 of lager

1. Klik in het Mac-startscherm op het Apple-menu en vervolgens op Systeeminstellingen.

2. Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op Netwerk aan de linkerkant van het scherm.

3. Klik in het venster Netwerk onder Andere services op Norton.

4. Verander in het Norton-venster de instelling voor Verbinden op verzoek om de functie in te schakelen.

5. Klik op Toepassen.

Mac OS 13

1. Klik in het Mac-startscherm op het Apple-menu en vervolgens op Systeeminstellingen.

2. Klik in het venster Systeeminstellingen op VPN links in het scherm.

3. Klik in het venster VPN naast Norton op het pictogram Sample alt text.

4. Verander rechts in het pop-upvenster dat verschijnt de instelling voor Verbinden op verzoek om de functie in te schakelen.

5. Klik op OK.

Android

1. Tik in uw Norton Secure VPN-app op het menupictogram.Tik vervolgens op Instellingen.
  2. Verschuif op de pagina Instellingen de regelaar naast Kill Switch om de functie in te schakelen.

Wat is Wifibeveiliging?

Wifibeveiliging in Norton Secure VPN scant het draadloze netwerk waarmee uw apparaat is verbonden om veelvoorkomende netwerkbedreigingen zoals man-in-the-middle-aanvallen te detecteren. Deze functie is alleen beschikbaar op Android- en iOS-platforms.

Om uw wifinetwerk te scannen, moet Secure VPN toegang geven tot de locatie van uw apparaat. Uw locatiegegevens worden niet opgeslagen en niet gebruikt om u te volgen.

Wat is Split Tunnel?

Met de functie Split Tunnel in Norton Secure VPN kunt u uw gekozen apps veilig sturen en versleutelen door het verkeer te selecteren dat u van Secure VPN wilt uitsluiten.

Ik heb de Norton 360-app op Windows

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Als u het venster Mijn Norton ziet, klikt u naast Secure VPN in het keuzemenu op de optie Instellingen.

2. Klik in het venster Instellingen naast Split Tunnel op het pictogram.

3. Verplaats de schuifregelaar in het venster Split Tunnel om de functie in te schakelen.

Klik in de sectie App uitgesloten op Toevoegen en selecteer de toepassing die u wilt uitsluiten van het Secure VPN-verkeer.

4. Klik in de weergegeven waarschuwing op OK.

De nieuw geselecteerde apps worden van uw Secure VPN-verkeer uitgesloten als u VPN de volgende keer inschakelt.

De waarschuwing wordt alleen weergegeven wanneer Secure VPN is ingeschakeld in Norton 360.

Ik heb de Norton Secure VPN-app op Windows

1. Open de Norton Secure VPN-app in Windows.

2. Klik op het pictogram Instellingen , dat boven in de app staat en klik vervolgens op Split Tunnel.
  3. Verplaats op de pagina Split Tunnel de schuifregelaar om Apps uitsluiten van uw Secure VPN-verkeer in te schakelen.

4. Klik op Toepassing toevoegen.

Selecteer in het venster Toepassing toevoegen de toepassing die u wilt uitsluiten van het Secure VPN-verkeer en klik op Openen.

5. Klik op VPN INSCHAKELEN.

Ik heb een Android-apparaat

1. Open Secure VPN.

2. Tik op het menupictogram linksboven op het scherm en tik op Instellingen.
  3. Verplaats op het scherm Instellingen de schuifregelaar om Split Tunneling te activeren.

4. Tik op Apps uitsluiten onder Split Tunneling om een app uit te sluiten.

5. Klik in het scherm Apps uitsluiten op om de apps te selecteren die u wilt uitsluiten van het Secure VPN-verkeer.

Schakel VPN uit en weer in om de doorgevoerde wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.

Wat is Automatisch verbinding maken met VPN?

De functie Automatisch verbinding maken met VPN helpt automatisch opnieuw verbinding te maken wanneer de Secure VPN-verbinding uitvalt.

Wat is Starten bij het opstarten?

De functie Starten bij het opstarten laadt de Norton Secure VPN-services telkens wanneer het systeem opstart.

U moet handmatig verbinding maken met Norton Secure VPN, nadat u de app heeft gestart en de Auto-Connect-functie uit staat.