Aan de slag met Norton Utilities Ultimate

Bij veelvuldig gebruik beginnen de betrouwbaarheid en de prestaties van uw computer af te nemen. Misschien hebt u de volgende problemen al opgemerkt:

• Programma's die langzaam zijn, vastlopen of bevriezen

• Gebrek aan schijfruimte

• Pop-ups van 'bloatware'-toepassingen

• Problemen bij het opstarten van uw computer

Norton Utilities Ultimate is een optimalisatieprogramma waarmee u automatisch de rekenkracht, het geheugen en de harde schijf van uw computer kunt optimaliseren. Het helpt ook bij het oplossen van veelvoorkomende problemen en maakt ruimte vrij om sneller toegang te krijgen tot de programma's die u wilt gebruiken, wanneer u dat wilt.

STAP 1

Downloaden en installeren

Als u Norton Utilities Ultimate als invoegtoepassing bij uw bestaande Norton-abonnement hebt gekocht, gebeurt de installatie automatisch na aankoop. Als de installatie om de een of andere reden niet is gelukt, kunt u Norton Utilities Ultimate downloaden en installeren via uw Norton-account. Voor instructies raadpleegt u Norton Utilities Ultimate downloaden en installeren.

STAP 2

Productactivering

Als u Norton Utilities Ultimate voor het eerst gebruikt, vraagt het product u om activering. U moet dan eerst Norton Utilities Ultimate activeren.

STAP 3

Optimalisatietaken

Voer na de activering van het product de volgende taken uit:

• Uw computerschijven optimaliseren en defragmenteren (zie instructies)

• Overbodige systeembestanden, defecte registersleutels en verbroken snelkoppelingen opschonen (zie instructies)

• Ongewenste programma's isoleren en verwijderen (zie instructies)

• Opstart- en achtergrondprocessen uitschakelen (zie instructies)

• Uw browsergegevens zoals browsercache, cookies en browsergeschiedenis wissen (zie instructies)

Na het uitvoeren van de bovenstaande optimalisatietaken, kunt u Automatisch opschonen inschakelen om Norton Utilities Ultimate regelmatig op de achtergrond te laten opschonen. U kunt altijd het overzicht van de activiteiten bekijken in het venster Statistieken.

Als Norton Utilities Ultimate om wat voor reden dan ook een foutmelding krijgt, kunt u het volgende doen:

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20230417110153135