Overbodige systeembestanden opschonen met Norton Utilities Ultimate

Met Norton Utilities Ultimate kunt u veilig overbodige systeembestanden, defecte registersleutels en verbroken snelkoppelingen verwijderen om schijfruimte vrij te maken.

Overbodige systeembestanden zijn onnodige bestanden die veel ruimte innemen en uw computer vertragen. Overbodige systeembestanden omvatten caches, logboeken, downloads, stuurprogrammapakketten, tijdelijke bestanden, logbestanden, de prullenbak en kapotte bestanden die u veilig kunt verwijderen om schijfruimte vrij te maken. Dit zijn meestal overgebleven bestanden die door het systeem, programma's of installateurs zijn gemaakt. Regelmatig overbodige systeembestanden opruimen, helpt uw Windows-pc beter te presteren.

Defecte registersleutels zijn koppelingen in uw systeemregister die mogelijk verouderd of defect zijn. Windows-registersleutels spelen een belangrijke rol in de optimale werking van veel programma's en processen in uw computer. Maar na verloop van tijd kunnen registersleutels defect raken, verdubbeld worden of overblijven nadat u programma's hebt verwijderd. Dit kan problemen opleveren voor uw computer. Norton Utilities Ultimate identificeert de defecte registersleutels die u veilig van uw computer kunt verwijderen.

Verbroken snelkoppelingen zijn ongeldige snelkoppelingen die leiden naar niet-bestaande bestanden of toepassingen. Wanneer bestanden, mappen en programma's worden verplaatst, verwijderd of gedeïnstalleerd, worden de bijbehorende snelkoppelingen verbroken en overbodig. Deze verbroken snelkoppelingen zijn nutteloos, maar nemen wel schijfruimte in beslag. Norton Utilities Ultimate identificeert verbroken snelkoppelingen die u veilig van uw computer kunt verwijderen.

STAP 1

Scannen op overbodige systeembestanden

1. Open Norton Utilities Ultimate.

2. Klik in het hoofdmenu op Overbodige systeembestanden.

3. Klik in het venster Overbodige systeembestanden op Systeem opnieuw scannen.

Wacht tot de scan is voltooid.

STAP 2

Overbodige systeembestanden opschonen

Uw schijf opschonen

1. Open Norton Utilities Ultimate.

2. Klik in het hoofdmenu op Overbodige systeembestanden.

3. Selecteer in het venster Overbodige systeembestanden onder Disk Cleaner een opschoonmodus.

U kunt kiezen uit:

• Basis: selecteert alleen bestandscategorieën die u veilig kunt opschonen zonder cruciale gegevens te verliezen.

• Volledig: selecteert alle vermelde bestandscategorieën, inclusief de installatiebestanden, de prullenbak en de map Downloads. U kunt de categorieën die u wilt behouden dan handmatig deselecteren.

• Aangepast: selecteer handmatig de bestandscategorieën die u wilt opschonen.

Let op: als u de map Downloads selecteert om op te schonen, raden wij u aan de map Downloads te controleren op belangrijke of onvervangbare bestanden.

4. Klik op Opschonen.

5. Wanneer het opschonen is voltooid, klikt u op Opschonen voltooien.

Defecte registersleutels opschonen

1. Open Norton Utilities Ultimate.

2. Klik in het hoofdmenu op Overbodige systeembestanden.

3. Klik in het venster Overbodige systeembestanden op Defecte registersleutels.

4. Selecteer een opschoonmodus. U kunt kiezen uit:

• Basis: selecteert alleen registersleutelcategorieën die u veilig kunt opschonen zonder cruciale gegevens te verliezen.

• Volledig: selecteert alle vermelde registersleutelcategorieën. U kunt de categorieën die u wilt behouden dan handmatig deselecteren.

• Aangepast: selecteer handmatig de registersleutelcategorieën die u wilt opschonen.

Tip: klik voor elke categorie op het pijlpictogram rechts om de te verwijderen registersleutels te bekijken.

5. Klik op Opschonen.

6. Wanneer het opschonen is voltooid, klikt u op Opschonen voltooien.

Verbroken snelkoppelingen opschonen

1. Open Norton Utilities Ultimate.

2. Klik in het hoofdmenu op Overbodige systeembestanden.

3. Klik in het venster Overbodige systeembestanden op Verbroken snelkoppelingen.

4. Selecteer een opschoonmodus. U kunt kiezen uit:

• Basis: selecteert alleen snelkoppelingscategorieën die u veilig kunt opschonen zonder cruciale gegevens te verliezen.

• Volledig: selecteert alle vermelde snelkoppelingscategorieën. U kunt de categorieën die u wilt behouden dan handmatig deselecteren.

• Aangepast: selecteer handmatig de snelkoppelingscategorieën die u wilt opschonen.

Tip: klik voor elke categorie op het pijlpictogram rechts om de te verwijderen registersleutels te bekijken.

5. Klik op Opschonen.

6. Wanneer het opschonen is voltooid, klikt u op Opschonen voltooien.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20230412202434739