Firewallregels voor een toepassing instellen op Mac

Toepassingen die op uw Mac worden uitgevoerd, maken verbinding met internet om updates te downloaden of informatie over een programma te verzenden. Als u bijvoorbeeld Apple iTunes opent, wordt verbinding met internet gemaakt om de nieuwste Store-informatie over iTunes op te halen. Als u de toepassing vertrouwt, kunt u toestaan dat verbinding met internet wordt gemaakt.

Soms wilt u internettoegang voor bepaalde toepassingen weigeren. Uw Norton-product geeft bijvoorbeeld een melding weer over een toepassing die verbinding met internet probeert te maken. U kunt de internetverbinding blokkeren voor de toepassing zodat geen schadelijke informatie kan worden verzonden of ontvangen.

U kunt internettoegang voor een toepassing configureren in het venster Toepassingen blokkeren. De geselecteerde toepassing wordt weergegeven in de lijst Instellingen in het venster Toepassingen blokkeren. De naam van de toepassing en de geselecteerde firewallinstelling worden weergegeven in de lijst Instellingen in het venster Toepassingen blokkeren.

Firewallregels voor een toepassing instellen

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik op het instellingenpictogram in de rij Toepassingen blokkeren.

5. Klik in het venster Toepassingen blokkeren op Toepassing toevoegen.

Als de gewenste toepassing niet in de lijst staat, kiest u de optie Overige om naar de toepassing te zoeken.

6. Selecteer de vereiste toepassing in het dialoogvenster Toepassing kiezen.

7. Klik op Kiezen.

De naam van de toepassing die u heeft toegevoegd, wordt weergegeven in de lijst Instellingen in het venster Toepassingen blokkeren.

8. Klik op Gereed.