Bericht: 'In gevaar: De definities voor Bescherming van kwetsbare punten zijn niet up-to-date. Uw Mac loopt mogelijk gevaar.'

Dit probleem kan optreden bij macOS 10.15.x of eerder als het opstartstation gefragmenteerd is. Om dit probleem op te lossen, voert u Schijf-EHBO uit op uw opstartstation en voert u vervolgens LiveUpdate uit.

STAP 1

Schijf-EHBO op opstartstation uitvoeren

1. Klik op de Apple-menubalk op Ga > Hulpprogramma's.

2. Dubbelklik in het venster Hulpprogramma's op Schijfhulpprogramma.

3. Selecteer in het venster Schijfhulpprogramma in het linkerpaneel de opstartschijf Macintosh HD.

U kunt alleen op een opstartschijf problemen met bestandsbevoegdheden opsporen en oplossen. Selecteer niet de kernopslagschijf. Deze geeft het aantal mappen en bestanden niet onderaan het venster weer.

4. Klik in het venster Schijfhulpprogramma boven in de menubalk op Schijf-EHBO. Klik vervolgens op Voer uit.

Als u macOS 10.14.x of eerder heeft, klikt u op Herstel schijfbevoegdheden.

5. Volg de instructies op het scherm.

Het kan even duren voordat de volumebevoegdheden zijn hersteld, afhankelijk van het aantal bestanden dat op bevoegdheden wordt gecontroleerd.

6. Wanneer het herstel van bevoegdheden is voltooid, sluit u alle programma's af en start u uw Mac opnieuw op.

STAP 2

LiveUpdate uitvoeren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik in het hoofdvenster van Norton op LiveUpdate.

3. Voer LiveUpdate uit totdat er geen updates meer beschikbaar zijn voor uw Norton-product.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v121250040