De App Advisor-functie in Norton Mobile Security

Norton Mobile Security - App Advisor beschermt u door u te waarschuwen over geïnstalleerde apps die persoonlijke informatie vrijgeven, pop-upreclames op uw apparaat weergeven, uw batterij laten leeglopen en ongewoon gedrag vertonen. App Advisor scant uw apparaat door een reputatiescan in de cloud uit te voeren en waarschuwt u voor geïnstalleerde apps met een risico-overzicht.

Deze apps worden geclassificeerd als Privacyrisico, afhankelijk van de volgende activiteiten:

• Persoonlijke gegevens gedeeld : geeft informatie weer zoals persoonlijke accountgegevens, contactgegevens, SIM-kaartgegevens, instellingsinfo, details van geïnstalleerde apps, locatie- en/of apparaatgegevens, wanneer deze worden gedeeld met de geïnstalleerde apps.

• Weergegeven reclame : brengt u op de hoogte als de app advertenties weergeeft in de apps, advertenties op uw meldingsbalk plaatst of advertentiepictogrammen op uw startscherm plaatst.

• Gegevensverbruik op de achtergrond : classificeert de app op basis van de mogelijkheid om op de achtergrond mobiele gegevens over te dragen of bandbreedte te verbruiken terwijl de app niet in gebruik is.

Sommige Android-apps en hun afhankelijke services zijn ontworpen om achtergrondgegevens te gebruiken om volledig te functioneren.

• Ongebruikelijk gedrag gedetecteerd : geeft informatie weer wanneer ongebruikelijke activiteit door een app op uw apparaat wordt ontdekt.

• Batterijverbruik op de achtergrond : geeft de apps weer die op de achtergrond locatiegegevens gebruiken en regelmatig vernieuwen en meer batterijvermogen gebruiken, zelfs wanneer de app niet is geopend.

Wanneer u Norton Mobile Security installeert, zal tijdens de initiële set-up App Advisor automatisch alle geïnstalleerde apps op uw apparaten scannen en u, indien nodig, waarschuwen op risico's. U kunt vervolgens apps vertrouwen of verwijderen.

U kunt ook de App Advisor voor Google Play inschakelen om alle apps automatisch te scannen voordat u ze via Google Play installeert.