Privacyrisico's aangeduid door Norton Mobile Security

De App Advisor-functie van Norton Mobile Security beschermt uw apparaat door u te waarschuwen wanneer geïnstalleerde apps storend gedrag vertonen en een mogelijk privacyrisico vormen. App Advisor scant uw apparaat door een reputatiescan in de cloud uit te voeren en markeert apps als Privacyrisico of Veilige app.

Op basis van het App Advisor-rapport kunt u ervoor kiezen om de apps die zijn gemarkeerd als Privacyrisico, te vertrouwen of verwijderen.

Dit is het gedrag waarop App Advisor de apps scant en controleert:

• Verzamelt sms-berichten : het is waarschijnlijk dat deze app berichten van uw telefoon verzamelt en verzendt. Naast de privacyrisico's worden er kosten aan uw mobiele of data-abonnement toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of door sms-berichten.

• Verzamelt gegevens over telefoongesprekken : deze app verzamelt en verzendt waarschijnlijk informatie over uw telefoongesprekken, zoals de datum, duur en telefoonnummers die u belt. Naast de privacyrisico's worden er kosten aan uw data-abonnement toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of door sms-berichten.

• Verzamelt foto's van de camera : deze app verzamelt en verzendt waarschijnlijk foto's van uw apparaat. Naast de privacyrisico's worden er kosten aan uw data-abonnement toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of door sms-berichten.

• Verzamelt gegevens van contactpersonen : deze app verzamelt en verzendt hoogstwaarschijnlijk adresboekgegevens. Naast de privacyrisico's worden er kosten aan uw data-abonnement toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of door sms-berichten.

• Geeft reclame in de app weer : wanneer u deze app gebruikt, kunt u onderbrekingen ervaren door reclame, zoals banners, pop-ups of andere afbeeldingen. Dit soort reclame komt vaak voor, veel gratis apps bevatten deze.

• Haalt telefoonnummer van apparaat op : het is waarschijnlijk dat deze app het telefoonnummer van uw apparaat ophaalt en verzendt. Naast het potentiële privacyrisico kunnen er kosten aan uw data-abonnement worden toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of via sms-berichten.

• Verzamelt informatie van SIM-kaart : het is waarschijnlijk dat deze app gegevens van uw SIM-kaart verzamelt en verzendt, zoals adresboekgegevens, mobiele PIN-codes en de belgeschiedenis. Deze gegevens kunnen uw apparaat identificeren en kunnen worden gebruikt om het op de zwarte lijst van uw datanetwerk te zetten. Naast het potentiële privacyrisico kunnen er kosten aan uw data-abonnement worden toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of via sms-berichten.

• Verzamelt persoonlijke accountgegevens : het is waarschijnlijk dat deze app persoonlijke accountgegevens verzamelt en verzendt, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden voor accounts die zijn gesynchroniseerd met uw mobiele apparaat. Naast het potentiële privacyrisico kunnen er kosten aan uw data-abonnement worden toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of via sms-berichten.

• Vraagt om installatie van andere apps : wanneer u deze app gebruikt, wordt u gevraagd andere apps op uw apparaat te installeren. Maakt u zich geen zorgen, deze apps worden niet zonder uw toestemming geïnstalleerd, maar deze vraag kan uw gebruik van de app verstoren.

• Werkt zichzelf bij met nieuwe functies : deze app wordt automatisch bijgewerkt met nieuwe functies, zonder u om toestemming te vragen. De updates hoeven niet altijd schadelijk te zijn en kunnen gewoon deel uitmaken van hoe de app werkt.

• Zet advertenties op berichtenbalk : deze app plaatst reclame op uw Android-berichtenbalk, waardoor de balk onoverzichtelijk kan worden en belangrijke meldingen, zoals gemiste oproepen, over het hoofd worden gezien.

• Voegt pictogrammen toe aan scherm van apparaat : deze app maakt reclamepictogrammen op het startscherm van uw apparaat, zoals een snelkoppeling naar een webadvertentie, of het pictogram kan zelf een advertentie zijn.

• Past browserbladwijzers aan : deze app verwijdert of wijzigt de bladwijzers in uw mobiele browser of voegt bladwijzers toe, en er kunnen links naar reclamesites aan uw bladwijzermenu worden toegevoegd.

• Speelt audio-advertentie na een gesprek : deze app kan uw telefoongesprekken verstoren door in plaats van het belgeluid audio-advertenties af te spelen nadat u het nummer van een contactpersoon heeft gekozen.

• Geeft advertenties weer in sms-inbox : deze app voegt sms-advertenties toe aan uw inbox met sms-berichten. U ontvangt waarschijnlijk geen melding over deze advertenties, maar ze kunnen uw inbox onoverzichtelijk maken waardoor het moeilijker is om uw echte sms-berichten op te zoeken.

• Wijzigt startpagina van browser : wanneer u deze app gebruikt, wordt de standaardstartpagina van uw mobiele browser gewijzigd.

• Stuurt een sms wanneer op advertenties wordt geklikt : wanneer u ingaat op reclame, verzendt deze app niet-geautoriseerde sms-berichten naar derden via uw data-abonnement. U kunt extra datakosten zien alsook kosten voor niet-goedgekeurde services en abonnementen van derden.

• Verzamelt opgenomen audioclips : het is waarschijnlijk dat deze app opgenomen audioclips van uw apparaat verzamelt en verzendt. Naast de privacyrisico's worden er kosten aan uw data-abonnement toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of door sms-berichten.

• Verzamelt gegevens over kalendergebeurtenissen : het is waarschijnlijk dat deze app informatie over de agenda-items op uw telefoon verzamelt en verzendt. Naast de privacyrisico's worden er kosten aan uw data-abonnement toegevoegd voor het verzenden van informatie via uw netwerk of door sms-berichten.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v89916744
Besturingssysteem: Windows, Mac OS X
Laatste wijziging: 03/06/2019